یکی از مشکلاتی که شاید خانم های بسیاری با آن رو به رو شده باشند، افتادگی مثانه است. آیا در رابطه با این عارضه اطلاعاتی دارید؟ علائم و نشانه های آن را می شناسید؟ این بیماری که به نام سیستوسل نیز شناخته می شود، انواع متفاوتی دارد، آیا این انواع را می شناسید؟
روش های تشخیص و درمانی آن کدام اند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی در رابطه این عارضه به دست آورید و همچنین روش هایی را برای پیشگیری از بروز این بیماری مطالعه نمایید.
افتادگی مثانه و یا سیستوسل، نوعی عارضه است که در آن بافتی که بین مثانه و دیواره واژن ضعیف می شود. در واقع این ضعف بین عضلات و تاندون های کف لگن رخ داده است که در این شرایط مثانه جایگاه طبیعی خود را از دست داده و در حالتی پایین تر از لگن قرار می گیرد. این اتفاق می تواند به دلایل متعددی رخ دهد که در ادامه شما را با علل بروز آن نیز آشنا می کنیم.
در صورتی که این بیماری در شرایط بسیار خفیفی قرار داشته باشد، شاید علائم آن واضح نباشد، اما با این حال در صورت رو به رو شدن با علائم زیر بهتر است تا برای معاینه به متخصص زنان مراجعه داشته باشید:
سیستوسل دارای درجه بندی و انواع متفاوتی است که در ادامه آن ها را برای شما بیان می کنیم:
تشخیص سیستوسل درجه 2 و 3 با توجه به نشانه ها و معاینات بالینی واژن انجام می گیرد، زیرا در این شرایط بخشی از مثانه از واژن خارج شده و قابل مشاهده می باشد. در صورت امکان از دیگر آزمایشات برای رد دیگر مشکلات مربوط به دستگاه ادراری استفاده می گردد. دیگر آزمایشات تکمیلی عبارتند از:
انتخاب کردن روش مناسب درمان با توجه به شدت و میزان علائم بیمار می باشد. در صورت خفیف بودن نشانه های بیماری، عدم سابقه عفونت های ادراری مکرر و طبیعی بودن میزان باقی مانده ادرار، معمولا روش های درمانی غیر جراحی به خوبی می توانند نقش موثری در درمان داشته باشند. روش های درمانی این عارضه عبارتند از:
در این روش از یک سنسور برای فعالیت کف لگن و عضله واژن استفاده می شود که در کنار آن ها ممکن است تا از تمریناتی نیز استفاده شود.
یکی از بهترین و موثرترین ورزش های برای افتادگی مثانه، تمرینات کگل بوده که انجام مداوم آن ها در کنار داشتن عادت غذایی سالم می تواند نقش بسیار موثری در سلامت داشته باشد. انجام دادن این ورزش ها می تواند به صورت استاده، نشسته و یا حتی خوابیده باشد. توجه داشته باشید که ماهیچه های باسن و عضلات آن در زمان تمرین باید در شرایط آرامی قرار گرفته باشند. بنابراین قبل از شروع باید مثانه را خالی نمایید.
مواردی که سبب ضعیف شدن عضلات لگن شوند، می توانند نقش موثری در بروز افتادگی مثانه داشته باشند:
افتادگی شدید مثانه می تواند بسیار سخت و آزاردهنده باشد، بنابراین بهتر است تا در صورت رو به رو شدن با علائم و نشانه های معمول نیز با پزشک خود مشورت داشته باشید. در ابتدای مقاله شما را با علائم و نشانه های مورد توجه آشنا کردیم.
برای اینکه خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهید، بهتر است تا به موارد زیر توجه داشته باشید:
تقویت عضلات کف لگن، برای درمان بی اختیاری استرسی ادرار، مشکلی که دو سوم زنان در طول یا پس از حاملگی به آن دچار می شوند، به طور موثری کمک کننده است. درمان افتادگی مثانه با تمرینات کگل می تواند خطر ابتلا به بی اختیاری مدفوع را هم کاهش دهد.
مثانه عضوی کیسه مانند است که درون لگن قرار گرفته و وظیفه آن نگهداری ادراری است که از کلیهها و از طریق لوله حالب به درون آن تراوش میشود. این عضو توخالی توسط عضلات نگهدارنده در مکان مناسبی قرار میگیرد و اگر به هر دلیلی این عضلات نگهدارنده آن توانایی خود را از دست بدهند، مثانه از مکان خود جابهجا شده و مشکلاتی برای فرد پدید میآورد.
درمان سیستوسل حاد به کمک جراحی و با قرار دادن یک پشتیبان مصنوعی در داخل واژن انجام میشود؛ اما در مواردی که آسیب جزئی است، افتادگی به طور طبیعی برطرف میشود.
در این مقاله به افتادگی مثانه, افتادگی مثانه چیست, علت افتادگی مثانه, علائم افتادگی مثانه, درمان افتادگی مثانه, درمان خانگی افتادگی مثانه, درمان جدید افتادگی مثانه می پردازیم.
در زنان، برخلاف مردان، به علت وجود کانال زایمان، کف لگن (داربست لگن) مستعد ضعیف شدن است و متعاقب آن مثانه از جایگاه خود نزول میکند که در اصطلاح پزشکی به آن افتادگی مثانه یا سیستوسل (cystocele) گفته میشود که گاهی به اشتباه آن را پارگی مثانه مینامند.
افتادگی مثانه باعث ورود مثانه به داخل واژن می شود که عوامل مختلفی باعث به وجود آمدن این حالت در زنان می شود مانند زایمان واژینال و...
افتادگی مثانه، مشکلی است که بیشتر در زنان شایع است و احتمال بروز آن در مردان بسیار کم است. زنان به علت وجود کانال زایمان، مستعد ضعیف شدن عضلات کف لگن هستند. با اینکه افتادگی مثانه در زنانی که تجربهی زایمان داشتهاند، شایعتر است، اما ممکن است که بر اثر عوامل ژنتیکی و سبک زندگی در خانمهایی که مادر نشدهاند نیز اتفاق بیفتد. همچون سایر بیماریها، پیشگیری از افتادگی مثانه بسیار راحتتر از درمان افتادگی مثانه است. در این مطلب قصد داریم شما را بهطور کامل با علائم افتادگی مثانه، علت، پیشگیری و درمان افتادگی مثانه آشنا کنیم.
چه عواملی سبب ایجاد افتادگی مثانه در زنان می شوند و این عارضه چه راههای درمانی دارد؟
افتادگی مثانه چه پیامدهایی برای افراد مبتلا دارد این عارضه باعث چه تغییراتی سیستم ادراری افراد مبتلا می شود راههای درمانی برای این مشکل کدامند؟
معمولا زایمان طبیعی در خانم ها می تواند عاملی برای ایجاد افتادگی مثانه باشد اما خانم ها می توانند با تمرینات ورزشی موثر بر رفع این عارضه تاثیر بگذارند این عارضه درجات مختلفی دارد که تشخیص آن توسط پزشک زنان میسر خواهد بود
تمام حقوق وب سایت متخصص زنان و زایمان و نازایی محفوظ میباشد، طراحی شده توسط گروه طراحی رویال مدیا