یکی از عارضه ها و مشکلات شایع که در بسیاری از بانوان رخ می دهد، آتروفی واژن است. آیا این بیماری را می شناسید؟
آیا علائمی مانند خارش و یا سوزش در ناحیه تناسلی خود دارید، اما علت آن را نمی دانید؟
این علائم می تواند نشانه ای از بیماری های گوناگونی باشد که آتروفی واژن یکی از آن ها است. اگر می خواهید تا بدانید به این بیماری مبتلا هستد، یا اگر می دانید که دچار آن می باشید و به دنبال روش های تشخیصی و درمانی آن هستید، مطالعه این مطلب کمک بسیار مفیدی برایتان خواهد بود.
در این مطلب با علل، علائم، روش های تشخیص و درمان این بیماری آشنا شده و پاسخ بسیاری دیگر از سوالات خود را در انتها به دست می آورید.
آتروفی واژن عارضه ای است که در آن به دلیل کاهش تولید هورمون استروژن، دیواره های واژن نازک و خشک می شوند. این اتفاق معمولا بعد از یائسگی ایجاد می گردد.
باید بدانید که هورمون استروژن برای سالم نگه داشتن و روان سازی بافت واژن بسیار دارای اهمیت می باشند. کمبود آن سبب خشک و شکننده شدن بافت واژن شده و بیش از قبل آن را در معرض عفونت و التهاب قرار می دهد.
با وجود شایع بودن این بیماری، اما تنها 20 الی 25 درصد زنان با دیدن علائم این بیماری به پزشک مراجعه می کنند. گاهی اوقات ممکن است تا علائمی قبل از یائسگی برای برخی افراد ایجاد شود و یا ممکن است تا علائم خود را بعد از چند سال پس از یائسگی نشان دهند. به طور کلی نشانه ها و علائم این عارضه عبارتند از:
زنان 50 ساله و بالاتر، در دوران یائسگی، بیشتر در معرض آتروفی واژن می باشند.
حداقل نیمی از زنانی که وارد یائسگی می شوند از علائم و نشانه های سندرم تناسلی ادراری یائسگی رنج می برند.
دلیل ایجاد آتروفی واژن، کاهش هورمون استروژن می باشد که این اتفاق می تواند در زمان های زیر ایجاد شود:
برای تشخیص این عارضه از موارد زیر کمک گرفته می شود:
در صورتی که بیمار دارای علائم ادراری باشد، با جمع آوری نمونه ادرار و آنالیز آن به تشخیص بیماری پرداخته می شود.
متخصص با توجه به علائم و نشان های بیمار، از روش های درمانی زیر کمک می گیرد:
افراد زیر برای درمان این عارضه نباید از استروژن استفاده داشته باشند:
در دوران یائسگی، بدن شما استروژن کمتری تولید می کند. بدون استروژن، پوشش واژن میتواند نازکتر و کشش کمتری داشته باشد. کانال واژن نیز می تواند باریک و کوتاه شود. استروژن کمتر میزان مایعات طبیعی واژن و تعادل اسیدی واژن را تغییر می دهد. زنانی که به تازگی بچه دار شده اند و شیر می دهند نیز افت استروژن دارند. این علائم همچنین در زنانی که تخمدانهایشان برداشته شده یا از داروهای خاصی استفاده میکنند (مانند مهارکنندههای آروماتاز برای درمان سرطان سینه) نیز رخ میدهد.
مواردی وجود دارند که می توانند در بروز این سندرم نقش به سزایی داشته باشند که در ادامه آن ها را بیان می کنیم:
آتروفی واژن می تواند خطر ابتلا به موارد زیر را بیشتر نماید:
هم آتروفی واژن و هم عفونت های قارچی می توانند علائمی مانند خشکی، خارش، قرمزی و درد داشته باشند. با این حال، آتروفی واژن به دلیل کمبود استروژن ایجاد می شود در حالی که عفونت قارچی واژن ناشی از عفونت قارچی است.
حتی اگر یائسه نیستید، حتماً علائم خشکی، درد، سوزش، خارش، مشکلات ادراری، عفونت های ادراری، لکه بینی غیرمعمول یا خونریزی یا ترشحات را به پزشک خود گزارش دهید. اگر هفته ها گذشت و داروهای بدون نسخه ای که برای خشکی استفاده می کنید مؤثر نبودند و یا اگر ترشح یا خونریزی غیرمعمول مشاهده کردید، این نیز دلیلی برای مراجعه به پزشک است. همچنین، همیشه برای هر گونه علائمی که بر زندگی روزمره شما تأثیر منفی می گذارد، به پزشک خود مراجعه کنید.
بدن زن به طور طبیعی با افزایش سن استروژن کمتری ترشح می کند. نمی توان از این امر جلوگیری کرد. بدون مداخله، بعید است که تخمدان ها هورمون بیشتری بسازند.
با این حال، راه هایی برای جلوگیری از بدتر شدن آتروفی واژن وجود دارد. از لباس های تنگ، آستر شورت، پدهای پرینه و هر یک از موارد زیر که ممکن است واژن خود را تحریک کند، خودداری کنید. دیگر موارد تحریک کننده واژن عبارتند از:
همچنین می توانید از موارد زیر کمک بگیرید:
آتروفی واژن به التهاب، خشکی و نازک شدن دیواره واژن اشاره دارد. در حالی که درمان های زیادی برای آتروفی واژن وجود دارد برخی از افراد یک رویکرد طبیعی را ترجیح می دهند. این مقاله برخی از درمان های مفید طبیعی، تغییرات شیوه زندگی و درمان های پزشکی را که می تواند نشانه ها را کاهش دهد و کیفیت زندگی زنان با آتروفی واژن را کاهش دهد بررسی می کند.
آتروفی واژن به دلیل کاهش سطح هورمون استروژن در زنان رخ می دهد و با التهاب واژن ( و دستگاه ادراری بیرونی ) همراه است. در زیر به شرح علایم، دلایل و درمان آتروفی واژن می پردازیم
آتروفی واژن در واقع نازک شدن دیوارهای واژن است که علت آن کاهش تولید استروژن است. این اتفاق اکثرا پس از یائسگی رخ میدهد. استروژن که توسط تخمدانها تولید میشود، نقشی حیاتی در روان سازی و سالم نگه داشتن بافت واژن دارد. هنگامی که میزان استروژن کم باشد، بافت واژن خشک و شکننده میشود و واژن بیشتر مستعد التهاب و عفونت میشود.
آتروفی واژن ( مهبل ) عبارت است از التهاب واژن که، بدلیل نازک شدن و کوچک شدن ( جمع شدن ) بافت های جدار واژن و همچنین کاهش روانکاری و لغزندگی واژن، بخاطر کاهش میزان هورمون استروژن، در زنان روی می دهد.
آتروفی واژن (واژینیت آتروفیک) به نازک شدن، خشک شدن و التهاب دیواره های واژن بر اثر کاهش یا کمبود استروژن گفته میشود.
تمام حقوق وب سایت متخصص زنان و زایمان و نازایی محفوظ میباشد، طراحی شده توسط گروه طراحی رویال مدیا