آیا زنان باردار میتوانند ورزش کنند؟
زمانی که صحبت از بارداری میشود، اغلب زنان باردار تصور میکنند که باید بسیار مراقب باشند و هیچ نوع فعالیت فیزیکی اضافی انجام ندهند؛ اما این تصور اشتباه است! ورزش در بارداری برای مادرانی که شرایط جسمانی خوب و روند بارداری سالمی دارند، نه تنها ضرری ندارد، بلکه مفید است.
در این مطلب به طور مفصل درباره این موضوع صحبت کرده و علاوه بر این ورزشهای مفید در دوران بارداری را معرفی کردهایم. پس اگر به دنبال کسب اطلاعات مفید در این خصوص هستید، حتما این مطلب را بخوانید.
اگر از سلامت جسمانی خوبی برخوردار هستید و بارداری طبیعی دارید، ادامه فعالیتهای ورزشی قبل از بارداری و یا شروع فعالیت ورزشی در این دوران برایتان بی خطر خواهد بود.
ورزش باعث سقط جنین یا زایمان زودرس نمیشود، به شرطی که با احتیاط و با تایید پزشک انجام شود. پس بسیار مهم است که در ویزیتهای خود با متخصص زنان و زایمان خود درمورد ورزش در این دوران مشورت نمایید. اگر ایشان اجازه ورزش را به شما بدهد، حتما با ایشان درمورد نوع و شدت فعالیتهای ورزشی که میتوانید انجام دهید، صحبت کنید.
ورزش منظم در دوران بارداری فواید زیر را به همراه خواهد داشت:
اگر پزشک شما را از ورزش کردن در دوران بارداری منع نکرده باشد، معمولا انجام ورزشهای زیر بی خطر به شمار میآید:
ورزش در بارداری برای زنان باردار با شرایط زیر میتواند خطر داشته باشد:
برای پیشگیری از آسیب به خود و جنینتان حین ورزش کردن، لازم است به برخی نکات ایمنی توجه داشته باشید که عبارتاند از:
در دوران بارداری باید از انجام ورزشهایی که شما را در معرض آسیب قرار میدهند، خودداری کنید. برخی از این ورزشها عبارتاند از:
هنگام ورزش در بارداری باید به برخی علائم توجه داشته باشید و با مشاهده آنها تمرینات را متوقف کرده و با پزشک خود تماس بگیرید:
با توجه به اینکه عضلات کف لگن در طول دوران بارداری و بر اثر زایمان طبیعی ضعیف میشوند، بسیار مهم است که از ابتدای بارداری شروع به آماده سازی و تقویت آنها کنید. ورزشهایی که برای این هدف مناسب هستند، باید توسط فیزیوتراپیست طراحی و نحوه انجام آنها به شما آموزش داده شوند. انجام منظم این تمرینات در طول دوران بارداری مهم است.
عضلات قوی شکم و ماهیچههای کف لگن، مانند یک محافظ از لگن و ستون فقرات کمری محافظت میکنند که این امر به ویژه در دوران بارداری بسیار مهم است. زنان در طول دوران بارداری خود، ممکن است دچار دیاستاز رکتی یا فاصله گرفتن عضلات راست شکمی از یکدیگر شوند. به همین دلیل بهتر است قبل از بارداری و همچنین در دوران بارداری تمریناتی را برای تقویت عضلات شکم انجام دهید. برای دریافت تمرینات مناسب و ایمن توصیه میشود از یک فیزیوتراپیست کمک بگیرید.
تمام حقوق وب سایت متخصص زنان و زایمان و نازایی محفوظ میباشد، طراحی شده توسط گروه طراحی رویال مدیا