از آغاز بارداری تا پایان حاملگی، پر از انتخاب های شخصی است. هنگامی که زمان خوشامدگویی به فرزندتان فرا برسد، اگر می خواهید که در هنگام تولد فرزندتان به هوش باشید و آغوش گرمتان را پذیرای وجودش کنید، زایمان طبیعی گزینه مناسبی برای شما است. اما زایمان طبیعی واقعا به چه معناست و آیا شما شرایط لازم برای آن را دارید؟ پس بهتر است درباره مزایا و ریسک های زایمان طبیعی بیشتر بدانید، تا بتوانید آگاهانه درباره نحوه زایمانتان تصمیم بگیرید.
زایمان طبیعی می تواند معنای متفاوتی برای افراد مختلف داشته باشد. برخی از مادرها تصور می کنند که زایمان طبیعی، وضع حمل از طریق کانال زایمان است حتی اگر مداخله های پزشکی زیادی مانند داروهای تسکین دهنده درد یا دارو های تسریع کننده زایمان به کار روند. در حالی که زایمان طبیعی برای برخی دیگر از زنان به معنای وضع حمل و تحمل درد زایمان بدون استفاده از هیچ گونه داروی مسکن و بدون هرگونه مداخله پزشکی است.
تعریف زایمان طبیعی از دید متخصصان زنان چیزی بین این دو تعریف است. با این تعریف، پزشکان در انتخاب میزان استفاده از خدمات پزشکی در هنگام وضع حمل زنان آزادی عمل بیشتری دارند. این حرف به این معنی است که در صورتیکه بیمار نیاز به استفاده از داروهای مختلف را در حین زایمان طبیعی داشته باشد، پزشک می تواند در صورت لزوم از آنها استفاده کند. در حقیقت، در تعریف ما ایرانیها، زایمان طبیعی در مقابل زایمان سزارین قرار دارد که این روزها در جوامع صنعتی محبوبیت زیادی یافته است. در زایمان طبیعی برخلاف سزارین که یک عمل جراحی محسوب می شود، سعی در به حداقل رساندن مداخلات پزشکی به خصوص استفاده از مداخلات جراحی و بیهوشی دارد.
معمولا زایمان طبیعی را در حالتهای زیر پیشنهاد نمی دهیم:
شما در زایمان طبیعی به جای این که بیهوش بر روی تخت دراز کشیده باشید و لحظه به دنیا آمدن فرزندتان را از دست بدهید، از بدن و غرایزتان به طور کامل آگاه هستید و از آنها برای تسریع زایمان استفاده می کنید. این کار موجب می شود که احساس قدرت و کنترل در طی روند زایمان داشته باشید. اگر شما این مسیر را انتخاب کنید، احتمال درد و ناراحتی را به عنوان بخشی از روند زایمان پذیرفته اید. اما با آمادگیهای مناسب قبل از زایمان، اغلب زنان از انتخاب زایمان طبیعی بسیار راضی خواهند بود.
از دیگر مزایای زایمان طبیعی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
همانند هر تصمیم دیگری، زایمان طبیعی نیز ریسک هایی دارد که باید آنها را در تصمیم نهایی خود در نظر بگیرید. مداخلات پزشکی مانند تسریع زایمان و استفاده از بی حسی اپیدورال در هنگام زایمان طبیعی موجب افزایش ریسک می شوند. از این رو بهتر است که در صورت عدم ضرورت، از آنها اجتناب کنید. در ادامه به چند مورد از ریسک های زایمان طبیعی اشاره می شود:
بعضی از زنان ممکن است تازه حین زایمان بفهمند درد زایمان بیش از آن چیزی است که پیش بینی کرده بودند. البته فراموش نکنید در صورت عدم تحمل درد می توانید تقاضای بی حسی اپیدورال کنید.
پرینه به بافت نرم میان واژن و مقعد گفته می شود. این بافت نرم در هنگام زایمان طبیعی کشیده می شود و ممکن است پارگی های کوچک یا بزرگ در آن رخ دهد. پارگی ناحیه پرینه چیزی است که اغلب مادران باردار انتظار آن را دارند و اغلب نیز از آن می ترسند.
- از اپیزیاتومی (ایجاد برش توسط پزشک یا ماما در ناحیه پرینه) خودداری کنید.
- درباره استفاده از مسکن ها آگاهانه تصمیم بگیرید. اگر در هنگام وضع حمل قادر به حس کردن نباشید، احتمال ریسک پارگی پرینه در شما بیشتر خواهید بود زیرا شما قادر به تشخیص علائم بدنتان برای کاهش فشار در موقع زایمان نخواهید بود.
- کمپرس گرم بر روی ناحیه پرینه می تواند گردش خون و کشسانی پوست را افزایش دهد.
- از زایمان با ابزار کمکی ماند فورسپس یا وکیوم خودداری کنید.
در برخی موارد، علیرغم انجام احتیاط های لازم، پارگی اتفاق می افتد. خوشبختانه این پارگی ها اغلب به خوبی بهبود می یابند، به خصوص اگر به خوبی از آنها مراقبت شود.
در برخی مواقع، کف لگن (مجموعه عضلات متصل شده به لگن) ممکن است در حین زایمان آسیب ببینند. این آسیب ممکن است منجر به درد موقتی یا مزمن لگن شود.
در حالی که فیزیوتراپی و برخی دارو ها می توانند برای جلوگیری از این آسیب موثر باشند، در بسیاری از زنان در دوره پس از زایمان این آسیب به درستی تشخیص داده نمی شود. ممکن است که به آنها گفته شود: " بهبود یافتن پس از زایمان مدتی طول می کشد یا بیش از حد به بهبودی طبیعی پس از زایمان حساس هستند." برای برخی از زنان، آسیب به کف لگن در طی روند زایمان رخ می دهد و در برخی دیگر ناشی از فشار وزن بارداری بر روی کف لگن است. بنابراین، حتی اگر عمل سزارین هم انجام دهید، ممکن است پس از زایمان دچار آسیب کف لگن شوید.
در ادامه توصیه هایی برای کاهش ریسک آسیب به کف لگن آورده شده است.
- ماساژ مرتب می تواند موقعیت جنین را به طور بهینه ای تنظیم کند و لگن مادر را به طور مناسبی آماده زایمان کند.
- از مهمترین آسیبهای کف لگن می توان به افتادگی رحم و افتادگی مثانه اشاره کرد.
- انجام تمرین های ورزشی تقویت لگن در حین بارداری مانند تمرینات کیگل و اسکات
- اجتناب از اپیزیاتومی غیر ضروری
- اجتناب از زایمان با ابزار کمکی مانند فورسپس چون ممکن است به عضلات کف لگن آسیب وارد کند (و همچنین نیازمند اپیزیاتومی است)
- همچنین درباره استفاده از دارو های مسکن آگاهانه تصمیم بگیرید زیرا می توانند بر میزان حس و تحرک شما تاثیر بگذارند.
اگر دچار آسیب به کف لگن شدید، حتما به دنبال درمان خود باشید. یکی از عملهای پرتقاضا بعد از زایمان طبیعی، عمل زیبایی واژن است. همچنین بعضی از ختنمها به دلیل آسیبهای وارده به عضلات کف لگن نیازمند ترمیم واژن هستند. در این رابطه پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.
آیا به زایمان طبیعی فکر کرده اید؟ اگر گمان می کنید زایمان بدون بیهوشی به نظر غیرممکن یا کار دشواری است، باید بگوییم دلایل زیادی وجود دارد که بعضی از خانم ها به روش زایمان طبیعی روی می آورند. قطعاً زایمان طبیعی، شایع ترین و بی خطرترین نوع زایمان است. در این نوشته قصد داریم شما را با چگونگی انجام این روش و مزایای آن نسبت به دیگر روش ها آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
بسیاری از مادر ها، مخصوصا در زایمان اول، از ترس درد زایمان طبیعی به سراغ عمل جراحی سزارین می روند. اما باید بدانند که زایمان طبیعی بهترین روش برای تولد فرزند است و سلامت هر دو را تا مدت بسیار زیادی تامین می کند. درد، طبیعی است؛ اما بر اساس تجربه مراجعین ما، تحمل درد بهتر از انجام عمل سزارین است. در ادامه این مقاله، برخی از مزایای زایمان طبیعی، روش های کاهش درد زایمان، رابطه جنسی پس از زایمان و شرایط روحی روانی زایمان طبیعی را با هم بررسی می کنیم.
زایمان طبیعی از قدیمی ترین روش های زایمان است. آموزش زایمان طبیعی به شما اطلاعاتی درباره مراحل زایمان طبیعی، تخت زایمان و مراقبت های بعد از آن می دهد. در نتیجه با خیال راحت، بدون ترس و با آگاهی کامل میتوانید این روش را برای زایمان انتخاب کنید.
مزایای زایمان طبیعی:شما به عنوان یک مادر باردار حتماً تا بحال در مورد زایمان و نحوه انجام آن فکر کرده اید، حتماً از خود پرسیده اید که باید کجا و چگونه زایمان کنم ؟ کدام روش زایمان برای من مناسب تر است؟ باید بدانیم که زایمان یک امر فیزیولوژیک و کاملاً طبیعی است که براساس پاره ای فعالیتها و تغییرات منظم طبیعی که خود به خود انجام می شود شروع می گردد که پرداختن به ماحصل آن خارج از حوصله و وقت شما است.
علائم شروع زایمان عبارتند از
درد ناحیه زیر شکم و یا کمر که به تدریج طول مدت درد بیشتر و فاصله بین آن کوتاه تر میشود.
زایمان طبیعی فرایندی است که اکثر خانمها نسبت به آن مضطرب هستند. زایمان طبیعی دارای عوارضی هست، اما هیچ یک از آنها دائمی و خطرناک نیستند. در این مطلب عوارض و مزایای زایمان طبیعی را آورده ایم.
برترین ها: شما به عنوان یک مادر باردار حتماً تا بحال در مورد زایمان و نحوه انجام آن فکر کرده اید، حتماً از خود پرسیده اید که باید کجا و چگونه زایمان کنم؟ کدام روش زایمان برای من مناسبتر است؟ با این وجود نکات حائز اهمیتی برای مادران در مورد زایمان ایمن وجود دارد که باید از آنها مطلع باشند.
وضعیت جسمانی بیشتر مادرانی که از طریق زایمان طبیعی فرزند خود را به دنیا می آورند، به سرعت بهبود یافته و نوزادان سالمی خواهند داشت؛ ضمن این که زایمان های بعدی هم در فرایندی کوتاه تر و با ریسک بسیار کم برای مادر و فرزند طی خواهند شد.
الان بسیاری از پزشکان در عمل سزارین وقتی برش رحم را میزنند کمی صبر میکنند تا بچه خودش فشار بیاورد و از شکم بیرون بیاورد. این فشار و همت بچه برای خروج برای خودش بسیار مفید است او را بچهای توانمند و سالم میکند. کاری که در زایمان طبیعی طبق خلقت زن و آفرینش به درستی انجام میشود.
اگر باردارید و زایمان طبیعی را برای به دنیا آوردن کودکتان انتخاب کرده اید بهتر است با تمام مراحل ریز به ریز این نوع زایمان آشنا شوید و با آگاهی کامل این کار را انجام دهید.
لحظۀ تولد کودک شما پس از ۹ ماه انتظار نزدیک است. آگاهی و شناخت نسبت به نشانههای شروع درد زایمان تا پس از تولد نوزاد باعث آرامش بیشتر مادران باردار و بیخطر بودن این تجربه از زندگی آنها تا حد امکان خواهد بود. اگر اپلیکیشن بارداری دقیق و مطمئن مادرشو را به عنوان راهنمای بارداری و برای تعیین تاریخ زایمان خود نصب کردهاید، میتوانید عوارض شایع بارداری و تغییرات بدنتان در ماههای آخر بارداری همراه با نکات روزانه برای رفع این عوارض را به شکل شخصیسازیشده در اپلیکیشن ببینید. در این مطلب نیز با نشانههای شروع درد زایمان طبیعی، مراحل زایمان، روند تسکین درد و وضعیت مادر پس از زایمان طبیعی آشنا خواهید شد.
تمام حقوق وب سایت متخصص زنان و زایمان و نازایی محفوظ میباشد، طراحی شده توسط گروه طراحی رویال مدیا