یکی از عارضه هایی که افراد زیادی در طول زندگی خود شاید حداقل یک بار با آن رو به رو شوند، زگیل تناسلی می باشد. آیا شما هم دچار این عارضه شده اید؟ آیا دچار خارش و یا سوزشی در ناحیه تناسلی خود هستید، اما نمی دانید علت آن چیست؟ با توجه به چه نشانه ها و علائمی می توانید تشخیص دهید که به این بیماری مبتلا شده اید؟
آیا این عارضه واگیردار است؟ در صورت مثت بودن پاسخ راه های انتقال آن کدام اند؟
چه روش های درمانی برای این بیماری وجود دارد؟ آیا درمان مدت زمان زیادی طول می کشد؟
در این مقاله مفید و موثر با ما همراه باشید تا پاسخ این سوالات و بسیاری دیگر از سوالات را به دست آورید.
زگیل تناسلی نوعی بیماری پوستی و مقاربتی می باشد که انتقال ویروس موجب پیدایش آن شده است. این ویروس HPV نام داشته و دارای انواع بسیار زیادی می باشد.
شاید این سوال برایتان مطرح شده باشد که آیا این بیماری واگیر دار است و یا خیر؟ باید بدانید ک بله، این بافت نرم و برجسته قادر به انتقال نیز می باشد، اما اینکه چگونه این اتفاق می افتد را در ادامه مقاله بیان می کنیم.
زگیل تناسلی بالاتر از سطح پوست و به صورت تخت رشد کرده و همانند دیگر زگیل ها گنبدی شکل نمی باشند. رنگ آن ها به طور معمول مشابه با رنگ پوست بوده و این احتمال وجود دارد که به مرور زمان این رنگ تغییر پیدا کند. البته بعد از درمان و از بین رفتن این عارضه، رنگ پوست به حالت قبلی خود باز خواهد گشت.
این زگیل ها می توانند اندازه کوچک و یا بزرگ داشته باشند و همچنین به صورت توده ای و یا تکی رشد کنند.
تعداد آن ها معمولا بین 5 الی 15 عدد بوده و شکل ظاهری آن ها مانند گل کلم می باشد.
معمولا آن ها دردی به همراه ندارند و فرد را با مواردی مانند حساسیت به لمس و خارش رو به رو می کنند. در ادامه دیگر علائم این بیماری را نیز مطالعه کنید.
زگیل تناسلی نیز مانند هر بیماری ویروسی دیگری می تواند در مرحله فعال دارای نشانه ها و علائمی باشد. مانند ویروس تبخال که ممکن است تا مدتی به طور غیرفعال در بدن وجود داشته و خود را در یک شرایط خاص نشان دهد، زگیل تناسلی نیز می توانند همانطور باشد، اما این ویروس حتی در زمان غیرفعال بودن نیز می تواند منتقل شود، بنابراین باید مراقب این موضوع بود. به طور کلی علائم این بیماری عبارتند از:
این علائم و نشانه ها حتی ممکن است تا چند هفته و یا چندین ماه بعد از برقراری رابطه جنسی خود را نشان دهند.
افراد زیر می توانند در معرض ابتلا به این عارضه قرار داشته باشند:
شناخت روش ها و راه های انتقال این بیماری بسیار دارای اهمیت می باشد که شما را با آن ها آشنا می کنیم:
برای تشخیص این عارضه در ابتدا یک معاینه ساده و روتین صورت می گیرد. معمولا زگیل های تناسلی دارای ظاهر و نشانه های مشخصی بوده و به راحتی تشخیص داده می شوند. اما برخی مواقع این زگیل ها در نواحی دورن دهانه رحم و واژن رشد کرده که به همین دلیل قابل مشاهده نیستند. در این شرایط پزشک از آزمایشات دقیق تری استفاده می کند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:
حدود 40 درصد احتمال دارد که این تست با خطا رو به رو شود. در شرایطی که پزشک تشخیص دهد ممکن است تا دیگر آزمایشات نیز در کنار تست پاپ اسمیر انجام شوند.
در صورتی که زنی مبتلا به این عارضه هستید، ممکن است تا نیاز به تکرار و انجام تست هر 3 ماه تا 6 ماه یک بار پس از اولین درمان خود داشته باشید. متخصص زنان با کمک این آزمایش می تواند به کنترل دهانه رحم و بررسی هرگونه تغییرات آن بپردازد. بنابراین ارزیابی و نظارت پزشک از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، زیرا بیمار را از ابتلا به سرطان رحم حفظ خواهد کرد.
به طور کلی در بیشتر افراد مبتلا، دستگاه ایمنی بدن می تواند بعد از مدت زمانی این زگیل را از بین برده و پاکسازی نماید. هدف از درمان این است که ضایعات این زگیل برداشته شود که در ادامه شما را با این روش ها آشنا می کنیم:
زگیل تناسلی در برخی موارد می تواند بدون درمان ناپدید شود. اگرچه این زمان معمولاً ظرف 2 سال اتفاق می افتد، اما ممکن است بیشتر طول بکشد. افراد با درمان می توانند زگیل تناسلی را خیلی سریع تر از بین ببرند و زگیل های درمان شده کمتر به سرعت عود می کنند.
برای فردی که از کرم استفاده می کند، ممکن است چند ماه طول بکشد تا زگیل از بین برود. با این حال، ممکن است پس از یک عمل جراحی سریع تر از بین بروند.
این ویروس در تیپ ها و ژن های متفاوتی وجود داشته که هرکدام از آن ها می توانند عملکرد های متفاوتی داشته باشند که امروزه در حدود 100 تیپ متفاوت از این ویروس شناسایی شده است. در ادامه به بررسی دو نوع کلی این ویروس می پردازیم:
بنابراین تاکنون مشاهده کردید که این ویروس تنها زگیل تناسلی را ایجاد نمی کند، بلکه می تواند آسیب های جدی تری را برای سلامتی فرد داشته باشد
علل ایجاد این نوع عارضه، ویروس پاپیلوما و یا HPV می باشد. این ویروس از طریق روابط جنسی و به شکل عفونت تشکیل می شود. البته باید بدانید که همه انواع این ویروس خطرناک نبوده و تمامی آن ها نیز سبب پیدایش زگیل تناسلی نمی شوند، اما می توان بیان کرد که تمام افراد دارای روابط جنسی شاید یکبار این عارضه را تجربه کنند.
ممکن است تا ویروس HPV روی پوست اندام تناسلی باشد، اما زگیل را ایجاد نکرده و یا حتی بعد از چند ماه سبب پیدایش زگیل شود. همین موضوع موجب می شود تا بسیاری از افراد مبتلا، بعد از مدت ها متوجه وجود این مشکل در خود شوند. موارد زیر می توانند دلیلی بر پیدایش این بیماری باشند:
زگیل های معمولی در هر قسمتی از بدن می توانند ایجاد شوند و معمولا به صورت یک واحد می باشند، اما زگیل های تناسلی تنها بر روی اندام تناسلی و به شکل گروه های چندتایی به وجود می آیند. این نوع زگیل ها در صورت عدم درمان ممکن است تا افزایش پیدا کنند.
در کنار روش های درمانی باید به موارد زیر نیز توجه داشته باشید:
این نوع بیماری می تواند خطری به همراه نداشته باشد، اما گاهی اوقات فرد را با عوارض جدی زیر مواجه می کند:
اکثر افراد مبتلا به HPV به سرطان مبتلا نمی شوند، اما عفونت می تواند خطر ابتلا را افزایش دهد،
به خصوص در افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
یک سویه پرخطر HPV میتواند نحوه ارتباط سلولها با یکدیگر را تغییر دهد و این میتواند باعث رشد غیرقابل کنترل آن ها شود.
در بسیاری از افراد، سیستم ایمنی سلول های ناخواسته را شکست می دهد. با این حال، اگر سیستم ایمنی نتواند این کار را انجام دهد، سلول ها می توانند در بدن باقی بمانند و به رشد خود ادامه دهند که با گذشت زمان می تواند منجر به سرطان شود.
در صورت توجه به راهکارها و موارد زیر می توانید از ابتلا به این بیماری جلوگیری نمایید:
علت اصلی بروز بیماری زگیل تناسلی ویروسHPV است که باعث یکی از مسری ترین بیماری های عفونی شایع اما قابل درمان در میان انسانها است. بندرت پیش آمده که بیماری زگیل تناسلی خودبخود و به مرور زمان درمان گشته و از بین برود، اما به علت درصد بالای پیشرفت زگیل تناسلی و عوارض خطرناک آن که منجر به سرطان می شود، همواره توصیه می گردد زگیل تناسلی به محض تشخیص با یک روش مطمئن مثل RFیا الکتروسرجری برداشته شود.
زگیل تناسلی عارضه پوستی مسری و شایع است که روی پوست نواحی اندام تناسلی یا مقعد و اطراف آن ایجاد شده و از طریق رابطه جنسی به افراد منتقل می شود.
این بیماری اخیرا به شكل سونامی در حال افزایش است و متاسفانه اطلاعرسانی كامل و جامعی در مورد آن، صورت نگرفته است.
زگیل تناسلی یا کوندیلوما آکومیناتا (Condylomata Acuminata) همراه عفونت با ویروس پاپیلوم انسانی (ویروس اِچپیوی از ویروسهای دیانای دار) بوجود میآید. زگیل تناسلی یکی از همهگیرترین بیماریهای آمیزشی در جهان است.
زگیل تناسلی یک ویروس شایع جنسی ناشی از اچ پی وی یا پاپیلومای انسانی است که از راه رابطه جنسی مقعد، واژن و یا دهان منتقل می شود.این زگیل ها بر روی پوست اطراف مقعد و ناحیه تناسلی ظاهر می شوند.
هیچ بیماری جنسی شایعی (STD) در مقایسه با ویروس پاپیلومای انسانی HPV وجود ندارد که می تواند منجر به زگیل تناسلی شود. در این مقاله به بررسی روش درمان طبیعی ویروس HPV میپردازیم.
نام دیگر زگیل تناسلی زنان ، ژنیتال وارت می باشد . متاسفانه در مراحل اولیه ابتلا به این ویروس هیچ علامتی دیده نمی شود . در مواردی این زگیل درون مهبل و گردن رحم به وجود می آید . گفتنی است شایع ترین نوع موثر در بروز سرطان سرویکس ، انواع ۱۶ و ۱۸ این ویروس می باشد .
زگیل تناسلی یا زگیل مقاربتی یکی از شایعترین بیماریهای پوستی و عفونی است که در گروه بیماریهای (STD) قرار میگیرد. این بیماری از طریق برقراری روابط جنسی بین افراد منتقل می شود.از آنجایی که این بیماری به شدت سرایتی است، معمولا با اولین تماس جنسی سریعا به بدن فرد منتقل میشود.
ویروس پاپیلوم انسانی شایع ترین عفونت منتقله از راه جنسی است که مهمترین عامل زگیل تناسلی است. علائم زگیل تناسلی در مردان موارد خاصی است که باید بررسی شود.
زگیل تناسلی یکی از شایع ترین عفونت های منتقله از راه جنسی (STI) هستند كه در اثر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شوند. بیش از 100 سویه ی HPV وجود دارد، اما فقط برخی از آنها بر روی دستگاه تناسلی تأثیر می گذارند و همه باعث ایجاد زگیل قابل مشاهده نمی شوند.
تمام حقوق وب سایت متخصص زنان و زایمان و نازایی محفوظ میباشد، طراحی شده توسط گروه طراحی رویال مدیا