در دوران بارداری با چه عوارضی ممکن است مواجه شویم؟

در این مطلب چه چیزی مطالعه خواهید کرد؟

دوران بارداری، یکی از لذت‌بخش‌ترین دوران‌های زندگی یک خانم‌ است. اما ممکن است که چالش‌های بسیاری نیز برای مادر به‌دنبال داشته باشد.‌ در این دوران، تغییرات زیادی در بدن رخ می‌دهد که می‌توانند گاهی سبب ایجاد نگرانی یا ناراحتی در شما شوند.
اگر درگیر عوارض دوران بارداری هستید؛ نگران نباشید! زیرا امروزه علم پزشکی آنقدر پیشرفت کرده است که می‌تواند این مشکلات را برطرف نماید.
در این مطلب تعداد بسیار زیادی از عوارض بارداری را که ممکن است برای زنان باردار رخ دهند را معرفی کرده‌ایم. چنانچه می‌خواهید در خصوص این عوارض و راهکارهای کم‌کردن آنها، اطلاعات کسب کنید؛ خواندن این مقاله یک پیشنهاد فوق‌العاده برای شما خواهد بود.

آیا باید عوارض دوران بارداری را جدی گرفت؟

آیا عوارض در دوران بارداری را باید جدی گرفت؟

بارداری یک تجربه عاطفی جذاب و هیجان‌انگیز است. مخصوصا اگر برای نخستین بار باشد. همانطور که می‌دانید؛ تمامی خانم‌ها در طی بارداری، علائم و تغییرات بسیاری را در بدن خود تجربه می‌کنند. تعداد زیادی از این علائم، کاملا طبیعی هستند. با این حال، نشانه‌هایی نیز وجود دارند که بایستی در ماه‌های نخست به آنها توجه بیشتری داشته باشید. زیرا برخی از این علائم، جدی و خطرناک هستند و سلامت مادر و جنین را تهدید خواهند کرد.
آگاهی از علائم این عوارض، به شما کمک می‌کند تا از خودتان و جنینی که در درونتان رشد می‌کند؛ مراقبت نمایید. بنابراین لازم است که این عوارض دوران بارداری، جدی گرفته شود و خود را سریعا در مواقع نیاز، به پزشک یا مراکز درمانی برسانید.

...

آشنایی با عوارض غیرمنتظره دوران بارداری

انواع عوارض غیرمنتظره ای که در دوران حاملگی رخ میدهد؟

بهتر است درنظر داشته باشید که بارداری با تعدادی عوارض غیرمنتظره همراه است. تعدادی از مهم‌ترین این عوارض به شرح زیر است:

  1. یبوست در دوران بارداری، به دلیل ایجاد تغییرات هورمونی در بدن شما، احتمال بروز یبوست وجود دارد. برای حل این مشکل، بهتر است که یکسری راهکارهای درمانی مثل نوشیدن آب فراوان، ورزش منظم، مصرف غذاهای حاوی فیبر بالا مثل نان‌های سبوس‌دار و غلات، میوه، سبزیجات و حبوبات را انجام دهید.
  2. گرفتگی ماهیچه‌های پا این عارضه، دردی شدید و ناگهانی است که غالبا در نواحی پشت ساق پا یا قسمت‌های پایین‌تر مچ پا حس می‌شود. در اغلب اوقات، این احساس درد در شب هنگام رخ می‌دهد. بهتر است که خانم باردار، طبق نظر پزشک، مواد غذایی حاوی کلسیم و منیزیم را مصرف کند. همچنین، انجام ورزش‌های سبک و منظم در قسمت‌های ران‌ها و مچ پا در این دوران، در برطرف کردن این مشکل بسیار موثر خواهند بود.
  3. احساس ضعف و خستگی بعضی وقت‌ها، خانم‌های باردار به دلیل تغییرات هورمونی در بدن، احساس ضعف می‌کنند. سیاهی رفتن چشم و غش‌ کردن در زمانی رخ می‌دهد که خون و اکسیژن کافی به مغز نرسد. به عنوان مثال، در زمانی که خانم باردار از روی صندلی بلند می‌شود یا از حمام بیرون می‌آید، احساس ضعف می‌کند. به همین دلیل، رعایت نکته‌های زیر برای برطرف کردن احساس سرگیجه و سیاهی رفتن چشم‌ها در این افراد توصیه خواهد شد:
    • سعی کنید که بعد از دراز کشیدن یا نشستن، به آرامی از جای خود بلند شوید.
    • اگر در زمانی که ایستاده‌اید، احساس ضعف دارید، بهتر است که یک صندلی پیدا کرده و روی آن بنشینید. اگر احساس سرگیجه در شما ادامه‌دار بود، رو به پهلوی خود دراز بکشید.
    • اگر در زمانی که رو به پشت می‌خوابید، احساس سیاهی رفتن چشم‌ها یا ضعف دارید، پیشنهاد می‌شود که به سمت پهلو دراز بکشید. بایستی در اواخر بارداری، از خوابیدن به پشت خودداری کنید.
  4. بی‌اختیاری ادرار یکی از شایع‌ترین عوارض دوران بارداری و حتی پس از زایمان، بی‌اختیاری ادرار است. به طوری که ممکن است خانم‌های باردار در حین خنده، سرفه، عطسه یا انجام یک حرکت ناگهانی، کمی ادرار به طور غیرارادی از بدن آنها خارج شود.
    اگر درگیر این مشکل هستید، نگران نباشید. زیرا معمولا موقتی خواهد بود. عمده‌ترین علت آن نیز، شل ‌شدن ماهیچه‌های مثانه و لگن است. بنابراین توصیه می‌شود که با کمک پد بهداشتی یا خالی نگه داشتن مثانه، با این نوع عوارض دوران بارداری کنار بیایید.
  5. تغییرات پوست و مو یکی از قابل رویت‌ترین عوارض دوران بارداری، ایجاد تغییرات در پوست و مو است. عمده‌ترین علت آن نیز، تغییرات هورمونی در بدن است. به ‌طوری که امکان دارد رنگ پوست کل بدن، قسمت‌هایی از آن یا نوک پستان‌ها و اطرافشان، مقداری تیره‌تر از حد معمول شود. علاوه بر آن، امکان دارد که خال‌ها، کک و مک‌ها و دیگر نشانه‌های پوستی مادرزادی نیز مقداری تیره‌تر شوند.‌‌ این مشکلات، هیچ جای نگرانی ندارد و بعد از تولد نوزاد نیز به ‌تدریج از بین می‌روند.
    علاوه بر آن، احتمال دارد که در دوران بارداری، رشد موهای شما افزایش یافته یا چرب‌تر از حد معمول شود. این عارضه نیز بعد از تولد نوزاد، تا حد زیادی برطرف خواهد شد.
  6. رگ‌های واریسی ممکن است که رگ‌ها نیز در دوران بارداری، دچار واریس شوند.‌ به طور معمول، این مشکل از رگ‌های پا شروع خواهد شد.‌ همچنین امکان دارد که رگ‌های دهانه واژن نیز درگیر واریس بشوند. در اغلب اوقات، این نوع از عوارض دوران بارداری، بعد از تولد نوزاد بهبود می‌یابند. اگر به این مشکل دچار هستید، بهتر است که موارد زیر را رعایت نمایید:
    • از ایستادن به مدت طولانی، بپرهیزید.
    • درحین نشستن، پاهای خود را روی هم نیندارید.
    • نباید بیش از حد طبیعی ورزش کنید؛ زیرا این کار، فشار خون شما را بیشتر خواهد کرد.
    • سعی کنید که در هنگام نشستن، پاهای خود را بالاتر از بدن نگه دارید. این کار، ناراحتی ایجاد شده در رگ‌ها را از بین خواهد برد.
    • جوراب و جوراب‌ شلواری واریس را امتحان کنید. زیرا این عامل، می‌تواند که ماهیچه‌های پا را نگه دارد.
    • بایستی در زمان خوابیدن، پاها را بالاتر از بدن خود قرار دهید. برای انجام این کار، بهتر است که یک بالش زیر مچ پای خود بگذارید.
    • سعی کنید که ورزش‌های پا و سایر ورزش‌های قبل از تولد نوزاد مثل شنا و پیاده‌روی را انجام دهید. زیرا این اقدامات، گردش خون شما را بهبود می‌بخشند.
  7. عفونت انواع عفونت‌های ویروسی، باکتریایی و انگلی می‌تواند در دوران بارداری رخ دهد. به همین دلیل، عفونت یکی از پیچیده‌ترین عوارض دوران بارداری خواهد بود. این عفونت‌ها برای مادر و جنین، خطرات بسیاری به‌ دنبال خواهند داشت. در ادامه، چند مورد از مهم‌ترین انواع عفونت‌های بارداری، عبارت‌اند از:
    • عفونت ادراری
    • واژینوز باکتریال
    • سیتومگالوویروس
    • استرپتوکوک گروه B
    • ویروس هپاتیت B که می‌تواند در حین تولد، از مادر به نوزاد انتقال داده شود.
    • آنفلوانزا
    • توکسوپلاسموز
    • عفونت قارچی واژن
    • ویروس زیکا

    هریک از این عفونت‌ها می‌توانند علائمی داشته باشند. با مشاهده علائمی مانند تب، خارش واژن، بی‌حالی و برخی نشانه‌های دیگر باید فورا به پزشک مراجعه کنید.

  8. خونریزی واژن گفتنی است که مشاهده لکه‌های محدود و کوچک در دوران بارداری، اتفاقی طبیعی است. در نخستین روزهای بارداری، احتمال دارد که لکه‌بینی خفیف، یک نشانه‌ای از کاشته ‌شدن جنین لقاح یافته در داخل رحم باشد. اما خون‌ریزی‌های شدید معمولا نشان‌دهنده سقط جنین است. بهتر است در نظر داشته باشید که هر مقدار رنگ خون دفعی، قرمزتر و روشن‌تر باشد، قابل توجه‌تر خواهد بود.
    همچنین اگر این درد و خونریزی با دوران قاعدگی شباهت داشته باشد، احتمال سقط جنین نیز بیشتر خواهد بود. به همین دلیل، توصیه می‌شود که در صورت مواجه شدن با این‌ چنین مشکلاتی، به مراکز درمانی مانند بیمارستان‌ها مراجعه نمایید.
  9. استفراغ و حالت تهوع بیش از حد تجربه کردن مقداری حالت تهوع و استفراغ در دوران سه ماه اول بارداری، امری کاملا طبیعی است. زیرا یکی از مشکلات و عوارض دوران بارداری محسوب می‌شود. اما این اتفاق برای اکثر مادران باردار، اذیت‌کننده خواهد بود. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که حدود ۸۵ درصد از خانم‌های باردار، استفراغ و حالت تهوع را در دوران بارداری و به‌‌ویژه هنگام صبح، تجربه می‌کنند. برای این منظور، توصیه می‌شود که در هنگام بیدار شدن از خواب، ابتدا چندین دقیقه به طور آرام روی تخت بنشینید. تعدادی بیسکوییت شور میل کنید و پس از آن، بلند شوید.
  10. تب بالا

    تب بالا در بارداری

    یکی از جدی‌ترین عوارض دوران بارداری، تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد است. این عامل می‌تواند نشان‌دهنده عفونت باشد و بر روی سلامتی جنین، تاثیر منفی بگذارد. برای پایین آوردن تب، پیشنهاد می‌کنیم که نوشیدنی‌های سرد میل کنید. همچنین یک حمام با دوش ولرم نیز می‌تواند بسیار کمک کننده باشد.
  11. خارش و ترشحات واژن یکی دیگر از عوارض دوران بارداری، وجود مقداری ترشحات سفید و شیری رنگ از واژن است. در حالت طبیعی، ترشحات واژن باید سفید و شفاف بوده و نباید بوی نامطبوعی داشته باشد. اگر ترشحات واژن، بوی بدی داشته و به رنگ سبز یا زرد باشند، احتمال وجود عفونت بسیار بالاست. شما باید لباس زیر نخی و گشاد بپوشید و از پوشیدن لباس‌ زیرهای تنگ و پلاستیکی بپرهیزید.
  12. سوزش معده یا سوزش سر دل تولید مقدار زیادی پروژسترون در دوران بارداری، طبیعی است. این هورمون، حلقه عضلانی در قسمت انتهایی مری را شل می‌‌کند. وقتی این عضله شل شود، احتمال برگشت اسید معده به دهان، بسیار بالاست که باعث سوزش سر دل می‌شود.‌ سوزش معده یکی از اتفاقات شایع در بارداری است.
    به طور معمول، این عارضه تا حدی بی‌خطر و عادی است. اما احتمال دارد که در یکسری موارد، سوزش معده در بارداری، مقداری دردناک و غیر قابل تحمل باشد. گفتنی است که این سوزش معده از پایین قفسه سینه تا زیر گلو، امتداد پیدا می‌کند.
    حدود یک سوم از خانم‌های باردار در سه ماهه نخست بارداری به این مشکل دچار می‌شوند. سپس در سه ماهه سوم حاملگی، سوزش معده بیشتر خواهد شد. به گونه‌ای که حدود دو سوم از این افراد، درگیر این مشکل می‌شوند. برای کاهش این عارضه، بهتر است که قبل و بعد از غذا، مایعات مصرف نکنید. همچنین غذا را آرام آرام بجوید تا هوا همراه با آن بلعیده نشود.
  13. سوزش ادرار این اتفاق نیز، یکی دیگر از شایع‌ترین عوارض دوران بارداری است که می‌تواند ناشی از عفونت مجاری ادراری یا مثانه باشد. اگر این مشکل درمان نشود، امکان دارد که زایمان زودرس رخ دهد. اگر درگیر این مشکل هستید؛ انجام تمرینات کگل می‌تواند برای شما بسیار مفید باشد. برای آنکه کنترل جریان ادرار خود را مجددا بدست آورید.
  14. حساسیت و درد سینه‌ها حس درد و حساسیت سینه‌ها نیز جزو عوارض دوران بارداری است. عامل اصلی این رخداد، تغییرات هورمونی به هدف آماده‌کردن مجاری شیری برای شیردهی به نوزاد است. احساس درد در سینه‌ها معمولا در سه ماهه اول بارداری، مشاهده خواهد شد. برای جلوگیری از ایجاد حساسیت و درد سینه‌ها، بهتر است که از سوتین‌های نرم و نخی استفاده کنید. تا پوست شما راحت‌تر نفس بکشد.
  15. اضافه وزن به طور طبیعی، یک مادر باردار باید در سه ماهه نخست بارداری، بین ۳.۱ تا ۷.۲ کیلوگرم اضافه وزن پیدا کند. اگر افزایش وزن سریع و بیشتر از حد طبیعی را در این دوران تجربه کردید، ممکن است درگیر دیابت یا مسومیت بارداری باشید. به همین دلیل، توصیه می‌شود که از غذا خوردن به اندازه دو نفر، خودداری کنید.‌
  16. ویار غذایی بیشتر از ۶۰ درصد خانم‌های باردار، ویار غذایی را به عنوان یکی از عوارض دوران بارداری تجربه می‌کنند. سعی کنید که از مصرف مواد غذایی ناسالم، خطرناک و پرکالری خودداری کنید.‌
  17. ورم پا به طور معمول، ساق پا، مچ پا و انگشتان در حین بارداری، دچار تورم می‌شوند. زیرا بدن، مقداری آب را بیشتر از حالت طبیعی در خود نگه می‌دارد. برای کم کردن ورم پا در بارداری، بهتر است که هر روز فعالیت‌هایی نظیر دوچرخه ثابت، پیاده روی یا شنا کردن داشته باشید.
  18. پوسیدگی دندان‌ها ایجاد تغییرات در سطح هورمون‌ها در طی بارداری، ممکن است که منجر به بوجود آمدن پلاک و پوسیدگی در دندان‌ها و همچنین ملتهب شدن لثه شود. به طوری که لثه‌ها به‌ راحتی متورم شده و دچار خونریزی می‌شوند. نگران نباشید؛ زیرا با تولد نوزاد، لثه‌ها به حالت معمول و طبیعی خود باز خواهد گشت. گفتنی است که استفاده از محلول‌های دهان شویه حاوی آنتی باکتریال، نقش بالایی در کاهش پوسیدگی دندان‌های شما خواهد داشت.
  19. نوسانات خلقی تغییرات هورمونی و افزایش خستگی، قادر است که شما را در یک حالت احساسی قرار دهد. به طوری که در طول چند ثانیه، از حالت امیدواری به ناامیدی یا از حالت خوشحالی به ناراحتی درآیید. اگر درگیر این مشکل هستید؛ توصیه می‌شود که با یک مشاور صحبت کنید. برای آنکه بتوانید با نوسانات خلقی در بارداری، کنار بیایید.
  20. آکنه

    آکنه در بارداری

    یکی از آزاردهنده‌ترین عوارض دوران بارداری، آکنه است. به طوری که ممکن است خانم‌های باردار آن را برای نخسین بار تجربه کنند. عامل اصلی این عارضه نیز، داشتن هورمون‌های اضافه در بدن خواهد بود. روغن نارگیل به عنوان یک راهکار درمانی، می‌تواند بسیار مفید باشد. می‌توانید آن را با یک پنبه و به‌آرامی بر روی محل آکنه‌ها بمالید.
  21. سردرد سردرد نیز یکی از عوارض دوران بارداری و به ویژه در سه ماهه نخست بارداری است. در اغلب اوقات، سردرد ناشی از استرس، هورمون‌های حاملگی یا اضطراب ناشی از حمل وزن اضافی در بدن خواهد بود. پیشنهاد می‌شود برای آنکه سردرد شما کاهش یابد، یک کمپرس آب سرد را هر ده دقیقه یکبار، بر روی سر یا پیشانی خود بگذارید.
  22. کمر درد احتمال دارد که خانم‌های باردار، دردی را در نواحی کمر خود احساس کنند. این درد می‌تواند فقط در قسمت کمر باشد و یا به ران، باسن و پاها بزند و علائم آن، مشابه سیاتیک باشد. به طور معمول، این مشکلات بعد از بارداری، به صورت خود به خودی برطرف می‌شود. البته تعدادی از این دردها ممکن است که به عنوان اختلالات طولانی مدت، در خانم‌ها باقی بمانند. گفتنی است که معمولا خانم‌هایی که سابقه ایجاد مشکلات کمری دارند؛ بیشتر از بقیه به این عارضه دچار می‌شوند. برای کاهش کمر درد، بهتر است که از شکم بندها استفاده کنید تا کمر شما فشار و سنگینی کمتری را تحمل کند.
  23. اختلالات خواب معمولا زنان باردار در این دوران، با مشکلاتی در خوابیدن مواجهه می‌شوند. اختلال خواب می‌تواند در هر کدام از سه ماه‌های بارداری، مختلف باشد. این احتمال وجود دارد که شما نتوانید در این دوران به علت تکرر ادرار یا سوزش معده، خواب کامل و راحتی داشته باشید. به طور معمول این اختلال در سه ماهه اول و سوم حاملگی بیشتر است. در حقیقت این عارضه مقداری اذیت کننده است؛ اما خطری برای سلامت مادر و جنین، ندارد.
  24. بواسیر یا هموروئید بواسیر در حقیقت یک عارضه است که به علت آسیب دیدن و متورم شدن رگ‌های خونی در قسمت‌های مقعد یا بخش تحتانی روده بزرگ، اتفاق می‌افتد. دلیل اصلی این عارضه در دوران بارداری، ایجاد فشار زیاد در بخش انتهایی روده که به خروجی مقعد متصل می‌شود؛ است. وجود این مشکل در حاملگی، مقداری خطرناک است. بنابراین شما باید در صورت ابتلا به این عارضه، با پزشک متخصص خود مشورت کرده و بیماری را درمان نمایید.
  25. احتباس ادرار همانطور که می‌دانید؛ مثانه به طور مستقیم با فرایند تولید مثل درگیر نیست؛ اما این احتمال وجود دارد که بارداری، اثرات زیادی بر روی مثانه بگذارد. یکی از این اثرات احتمالی، وضعیتی به نام احتباس ادراری است. احتباس ادراری می‌تواند در هر دورانی از بارداری رخ دهد؛ اما احتمال آن در بین هفته‌های نهم تا شانزدهم بارداری، بیشتر خواهد بود. برای آنکه به احتباس ادرار دچار نشوید؛ مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا گازدار را کمتر کنید.
  26. خارش پا یکی از عوارض شایع در دوران حاملگی، خارش پا است که به طور معمول، نشان دهنده یک عارضه جدی نیست. اگر دائما درگیر این مشکل هستید؛ بهتر است که به پزشک مراجعه کنید. ممکن است که نشانه بیماری کبدی به نام کلستاز بارداری باشد که می‌تواند سبب ایجاد خارش دست و پا در این دوران بارداری شود. این امکان برای شما وجود دارد که برای برطرف کردن خارش پا در بارداری، از یکسری مرطوب کننده‌های حاوی عوامل ضدخارش مثل لوسیون‌های حاوی دیفن هیدرامین یا لوسیون کالامین، استفاده کنید.
  27. تغییرات هورمونی در این دوران، برای حفظ بارداری و پشتیبانی توسعه و رشد جنین، تغییرات ویژه‌ای در میزان هورمون‌های مادر بوجود می‌آید. این تغییرات شامل افزایش میزان هورمون‌های استروژن، پروژسترون، پرولاکتین، تیروئید و کورتیزول در بدن خانم است. این هورمون‌ها سبب ایجاد تغییرات فیزیولوژیکی در بدن مادر و کمک به توسعه و رشد جنین در رحم خواهند شد.
  28. شقاق یا فیشر شقاق یا فیشر مقعد، یک نوع بیماری مزمن است که معمولا در افراد جوان‌تر رخ می‌دهد. مخصوصا خانم‌هایی که باردار هستند یا دوران پس از بارداری را می‌گذرانند. این بیماری به شکل یک زخم خوب نشدنی و کهنه است که لبه‌های برجسته و کف سفیدی خواهد داشت. به طوری که فرم زخم آن به شکل تکمه پوستی، نشان داده خواهد شد. فیشر با درد و سوزش شدید در هنگام دفع و یا یکی دو ساعت پس از دفع، بروز خواهد کرد. همچنین ممکن است که در هنگام دفع، چندین قطره خون روشن نیز از این ناحیه خارج شود که نشان دهنده بیماری شقاق یا همان فیشر است. برای این منظور، باید آب و مواد غذایی حاوی فیبر را در برنامه غذایی خود بگنجانید تا حرکات روده شما ملایم بشود.
  29. تورم واژن یکی دیگر از علائم رایج دوران بارداری، تورم لب‌های واژن است. بیشتر خانم‌های باردار در سه ماهه دوم یا سوم حاملگی، درگیر این عارضه می‌شوند. با وجود اینکه، این عارضه تا حدودی طبیعی است؛ اما می‌تواند خبر از یک مشکل جدی نیز بدهد. بنابراین شما نباید نسبت به آن، بی‌توجه باشید.
  30. خارش بدن

    خارش بدن در بارداری

    این عارضه بیشتر در ماه‌های آخر بارداری به خاطر کشش پوست رخ می‌دهد. گاهی اوقات در ماه‌های اول نیز خانم باردار ممکن است که به علت تغییرات هورمونی، دچار خارش بدن شود. اگر علائم خارش بدن در شما شدت بسیاری دارد؛ حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
  31. تغییرات ناخن در اغلب اوقات، خانم‌های باردار درگیر شکنندگی ناخن و ایجاد شیارهای عرضی در ناخن‌ها هستند. حتی ممکن است که در مواردی نیز، ناخن از بستر خود جدا شود. این عارضه معمولا ناشی از تغییرات هورمونی است. البته باید دیگر علت‌های این مشکل نیز با مراجعه به پزشک، بررسی بشود.
  32. اسهال لازم به توضیح است که مشکلات گوارشی نظیر اسهال و یبوست به علت تغییرات هورمونی، تغییرات فیزیکی، تغییر در رژیم غذایی و استرس مادر در دوران بارداری، بسیار شایع هستند. البته ممکن است این عارضه هیچ ربطی به بارداری نداشته باشد و ناشی از اختلال روده و عفونت باشد. اگر درگیر این مشکل هستید؛ باید آن را جدی بگیرید. زیرا می‌تواند به علت ایجاد کم‌آبی و سوءتغذیه، برای مادر و جنین، آسیب‌زا باشد. بنابراین اگر مشکلات گوارشی شما در طی چندین روز برطرف نشد؛ بهتر است که با مراجعه به پزشک، تحت درمان قرار بگیرید.
  33. سیاتیک درد سیاتیک در حاملگی، علاوه بر کمردرد سبب پادرد، بی‌حسی پاها و ضعف در کنترل مثانه می‌شود. مهم‌ترین علت آن، فشار رحم بر روی عصب سیاتیک و تغییرات هورمونی است. یکسری درمان‌های خانگی، ورزش‌های کششی و پیاده‌روی می‌توانند در کاهش درد سیاتیک موثر باشند.
  34. دیسک کمر در دوران بارداری به علت بزرگ‌ شدن شکم، به کمر و ستون فقرات فشار وارد می‌شود. گفتنی است که اگر مادر درگیر کمردرد، دیسک کمر یا سیاتیک باشد؛ این درد در طول حاملگی بدتر خواهد شد. البته این احتمال نیز وجود دارد که فرد برای اولین بار و در طی این دوران، به دیسک کمر دچار شود. برای کاهش علائم دیسک کمر، توصیه می‌شود که از فیزیوتراپی، حرکات کششی و ماساژ درمانی کمک بگیرید.‌
  35. کم آبی بدن یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در طی بارداری، بیشتر از هر زمان دیگری رخ می‌دهد؛ کم‌ آبی بدن است. این مشکل معمولا خفیف است. اما اگر شدید باشد؛ می‌تواند برای مادر و جنین خطر داشته باشد. زیرا تمامی نیازهای جنین از بدن مادر تامین می‌شود و مادر باردار نیز به مصرف مواد غذایی بیشتری نیاز دارد. حالت تهوع در هنگام صبح و شرایطی که منجر به استفراغ بیش از اندازه می‌شود؛ در خانم‌های باردار بسیار رایج است. به طوری که می‌تواند نشانه‌هایی از کم آبی بدن در این دوران باشد. اگر درگیر این مشکل هستید؛ بهتر است که با پزشک متخصص خود مشورت کنید.
  36. پره اکلامپسی مسمومیت حاملگی یا پره اکلامپسی به علت بالا رفتن فشار خون در بارداری رخ می‌دهد. معمولا این مشکل در هفته ۲۰ به بعد، اتفاق می‌افتد. این مشکل خطرناک است و ممکن است که به اکلامپسی، تبدیل بشود. شما بایستی برای درمان آن با دکتر زنان صحبت کنید.
  37. فشار خون بالا یکی از موارد احتمالی در دوران بارداری، فشار خون بالا است. این عارضه ممکن است که در بسیاری از زنان باردار ایجاد شود. منظور از فشار خون بالا، فشار خون ۸/۱۳ یا بیشتر از آن است. این شرایط در صورت عدم کنترل، می‌تواند وضعیت بدی را برای زنان باردار بوجود آورد. به همین دلیل، بایستی در فواصل کوتاه مدت، توسط پزشک متخصص ویزیت شوید.
  38. دیابت بارداری یک نوع از دیابت که خانم‌ها در دوران بارداری به آن دچار می‌شوند؛ دیابت بارداری است. علت اصلی آن نیز، افزایش نیاز به انسولین در بارداری است. زیرا تمامی سلول‌های بدن مادر برای داشتن عملکرد طبیعی خود به قند نیاز دارند. بهتر است که در ابتدا، غربالگری دیابت بارداری را انجام دهید. در صورت وجود مشکل، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  39. تنگی نفس یکی از عوارض دوران بارداری، احساس تنگی نفس است. در اغلب اوقات، تنگی نفس در سه ماهه نخست بارداری شروع می‌شود. همچنین تغییرات مکانیکی و بیولوژیکی از عوامل احتمالی رخ دادن آن هستند. این عوامل ممکن است که از رشد رحم تا تغییرات در نیازهای قلب، کاملا متغیر باشند. بهتر است بدانید که تعدادی از خانم‌های باردار، تقریبا بلافاصله متوجه ایجاد تغییرات در تنفس خود می‌شوند. همچنین تعدادی دیگر نیز در طی سه ماهه دوم و سوم، احتمال دارد که تفاوت‌هایی را تجربه نمایند. برای اینکه کمتر به تنگی نفس دچار شوید؛ باید احساس اضطراب و نگرانی را از خود دور کنید و به خود آرامش دهید.‌
  40. خارش واژن بسیاری از خانم‌ها تجربه خارش واژن در حاملگی را دارند. این عارضه می‌تواند به علت اتفاقات طبیعی که در این دوران در بدن اتفاق می‌افتد؛ رخ دهد. اما گاهی اوقات نیز دلیل خارش واژن، ارتباط مستقیمی با بارداری ندارد و بهتر است که توسط پزشک مورد بررسی و درمان قرار بگیرد. در نظر داشته باشید که عدم تشخیص به‌موقع علت این عارضه، احتمال دارد که روی سلامت بارداری مادر اثر منفی داشته باشد. برای کاهش خارش واژن، بهتر است که از حمام سرد و کمپرس آب سرد استفاده کنید.
  41. بی اشتهایی

    بی اشتهایی در حاملگی

    بی میلی و بی اشتهایی به غذا در خانم باردار، به دلیل تجمع طولانی مدت محتویات غذایی در معده است. عامل اصلی این رخداد، قطع جریان خون قاعدگی در مادر است. لازم به ذکر است که جنین از سالم‌ترین و بهترین اخلاط و خون موجود در بدن خانم باردار، تغذیه می‌کند. به طوری که این مواد غذایی انباشته شده، سبب تضعیف بدن مادر و بی‌اشتهایی خواهند شد. این مشکل به درجات مختلف، تقریبا در تمامی خانم‌های باردار اتفاق می‌افتد. به همین دلیل توصیه می‌شود که به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید. به هدف آنکه هضم غذای شما بهبود یافته و اشتها نیز تقویت بشود.
  42. مشکل در بلع غذا یکی از این عوارض غیرمنتظره دوران بارداری، ضعف اسفنکتر معده و کندی دستگاه گوارش است. از طرف دیگر، به علت وجود جنین در رحم، به معده فشار وارد می‌شود و احتمال دارد که اسید معده به مری پس داده بشود. این اتفاقات منجر به عدم عملکرد مناسب دهان یا مری و ضعف سیستم گوارشی می‌شوند. بنابراین مواد غذایی مصرف شده با گذر زمان و زحمت بسیاری، به معده وارد خواهند شد. ممکن است که بسیاری از مادران باردار درگیر مشکل در بلع غذا، کمتر از حالت معمول غذا بخورند. از آنجایی که مصرف مواد غذایی کافی و سالم، نقش مستقیمی در سلامت جنین دارد؛ به همین توصیه می‌شود که در صورت داشتن این مشکل، هرچه سریع‌تر با دکتر بارداری یا دکتر گوارش مشورت کنید.
  43. تغییرات بینایی این احتمال وجود دارد که بینایی شما در دوران بارداری، دچار تغییراتی بشود. سوخت و ساز، تغییرات هورمونی، گردش خون و همچنین تجمع آب در بافت‌ها، از جمله عواملی هستند که می‌توانند در بینایی و عملکرد چشم‌های خانم‌های باردار اثر داشته باشند. تغییرات بینایی معمولا شامل خشکی چشم، تغییر در شماره عینک و خستگی چشم است. سعی کنید به اندازه کافی آب بنوشید. همچنین داشتن یک رژیم غذایی متعادل با سطح پایینی از کافئین و سدیم، می‌تواند تغییرات بینایی در دوران بارداری را کمتر کند.
  44. آبریزش و گرفتگی بینی گرفتگی بینی یا رینیت بارداری، حالتی است که عمدتا به علت تغییرات هورمونی بوجود می‌آید. به طوری که مادر، دچار آبریزش بینی، آلرژی و گرفتگی بینی خواهد شد. این عارضه معمولا از ماه دوم بارداری شروع می‌شود و ممکن است که تا زایمان نیز شدیدتر شود. اما درنهایت تا دو هفته پس از تولد نوزاد، به طور کامل برطرف می‌شود. اگر گرفتگی بینی شما در طی بارداری، شدت بسیاری دارد؛ بهتر است که با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
  45. خون دماغ شدن یکی از اتفاقات شایع در بارداری، خون دماغ شدن مادر است. به طوری که طبق تحقیقات صورت گرفته، حدود ۲۰ درصد از خانم‌های باردار، در طول این دوران به خون دماغ دچار می‌شوند. اگر این مشکل همچنان ادامه‌دار باشد؛ باید با پزشک خود صحبت کنید.
  46. ترشح بزاق دهان در تعدادی از زنان باردار، غدد بزاقی دهان مقدار بیشتری براق ترشح می‌کنند. به صورتی که می‌تواند هنگام تهوع، بیشتر نیز بشود. سطح ترشح بزاق در تعدادی از خانم‌ها به قدری زیاد است که بایستی آن را از دهانشان خارج کنند. افزایش سطح ترشح بزاق دهان، تا حدودی اذیت کننده است؛ اما در طول دوران، اتفاقی طبیعی است. به طوری که تاثیری بر سلامت جنین نمی‌گذارد. البته اگر این مشکل برای شما اذیت کننده است؛ می‌توانید آدامس فاقد شکر بجوید یا آب‌نبات بمکید. این عوامل، ترشح بزاق دهان را کاهش نمی‌دهند، اما می‌توانند قورت دادن بزاق تولیدی را راحت‌تر کنند.
  47. ترک و کشیدگی پوست در بارداری ترک و کشیدگی پوستی در حاملگی، یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که معمولا تا مدت‌ها پس از تولد نوزاد هم ادامه‌دار خواهد بود. حتی می‌تواند به صورت دائمی نیز بر روی پوست اثر بگذارد. ایجاد این ترک‌ها روی پوست، تا حد زیادی اجتناب‌ناپذیر است. البته شما می‌توانید با به‌کارگیری یکسری روش‌ها، از رخ دادن آن جلوگیری نمایید. همچنین این امکان نیز برای شما وجود دارد که با کمک لیزر، آنها را از بین ببرید.
  48. سوء هاضمه احتمال دارد که حدود نیمی از خانم‌های باردار در طی این دوران، به سوءهاضمه دچار شوند. بخشی از این مشکل به علت تغییرات هورمونی بارداری و در ماه‌های آخر نیز، به دلیل فشار آوردن رحم بر معده رخ می‌دهد. اگر درگیر این مشکل هستید؛ نگران نباشید. زیرا درمان‌های بی‌خطری برای برطرف نمودن این عارضه در دوران بارداری وجود دارد. می‌توانید در منزل با داشتن رژیم غذایی مناسب به بهبود آن کمک کنید. همچنین در صورت مراجعه به پزشک، ایشان داروهایی مانند داروهای خنثی کننده یا داروهای کاهش دهنده اسید معده را تجویز خواهد کرد.

آیا باید برای عوارض بارداری به دکتر مراجعه کنم؟

مراجعه به دکتر برای عوارض در دوران حاملگی

لازم به توضیح است که اگر عوارض جدی و خطرناک مثل عفونت غیرعادی، تب، درد شکم، خونریزی واژن و ... در شما دیده می‌شود؛ بهتر است که به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. ایشان راهکارهای درمانی مناسب را بر اساس وضعیت بدن و نوع عوارض دوران بارداری، به شما ارائه خواهند داد.‌ همچنین اگر نشانه‌های خطرناک در شما دیده شود، می‌تواند شما را به متخصص مربوط به آن عارضه نیز ارجاع دهد.

مادرانی که بیشتر از سایرین در معرض عوارض دوران بارداری قرار دارند

در بیشتر مواقع، بارداری یک فرایند کاملا طبیعی در خانم‌ها خواهد بود. اما همیشه تمامی بارداری‌ها راحت و بدون دردسر نیستند.‌ در ادامه، چند مورد از مهم‌ترین عواملی که سبب می‌شوند تا برخی مادران باردار بیشتر از سایرین در معرض عوارض دوران بارداری قرار بگیرند، عبارت است از:

  1. تجربه سقط جنین در گذشته
  2. داشتن سابقه خانوادگی در ابتلا به اختلالات ژنتیکی
  3. داشتن سن کمتر از ۱۷ سال یا بیشتر از ۳۵ سال در مادران
  4. داشتن فشار خون بالا
  5. اختلالات کلیوی، قلبی و ریوی
  6. دیابت
  7. داشتن بیماری‌های خودایمنی، بیماری‌های مقاربتی یا عفونت‌های مزمن مثل HIV

چه عواملی احتمال بروز عوارض بارداری را افزایش می‌دهند؟

آشنایی با عوامل احتمالی که بروز عوارض در حاملگی را بیشتر میکنند

درادامه، چند مورد از عواملی که احتمال بروز عوارض دوران بارداری را افزایش می‌دهند؛ بررسی می‌کنیم:

  1. مسمومیت بارداری (پره‌اکلامپسی)
  2. دیابت بارداری
  3. فشارخون بالا
  4. کوتاه بودن دهانه رحم
  5. تجربه داشتن زایمان زودرس در بارداری‌های گذشته
  6. عفونت
  7. اعتیاد به دخانیات و الکل

راه‌هایی برای مدیریت و یا کاهش بروز عوارض بارداری

بهتر است که خانم‌های باردار به هدف کاهش عوارض دوران بارداری، به نکات زیر توجه داشته باشند:

  1. چک کردن منظم فشارخون و عفونت ادراری
  2. داشتن رژیم غذایی سالم و حاوی پروتئین، شیر، میوه‌ها و سبزیجات
  3. مصرف داروها و مکمل‌های حاوی آهن و انواع ویتامین‌ها زیر نظر پزشک
  4. دوری از افراد سرماخورده‌ یا درگیر عفونت
  5. انجام ورزش‌های سبک مثل پیاده‌روی
  6. ترک مصرف به دخانیات و الکل
  7. انجام منظم تمامی آزمایشات و تست‌های پزشکی
  8. ثبت و یادداشت حرکت روزانه جنین، زیر نظر پزشک
  9. رعایت تمامی دستورات پزشک

سوالات متداول

  1. شایع‌ترین عوارض دوران بارداری کدام هستند؟

    حالت تهوع و استفراغ، یکی از شایع‌ترین عوارض دوران بارداری است که معمولا در هنگام صبح، بدتر خواهد بود.‌ این عارضه به‌ تنهایی، خطرناک نیست. اما در صورت شدید بودن و برطرف نشدن، تاثیرات منفی بر تغذیه جنین خواهد گذاشت.‌
  2. آیا عوارض بارداری ارتباطی با جنسیت جنین دارند؟

    خیر. عوارض دوران بارداری، هیچ گونه رابطه‌ای با جنسیت جنین ندارند.

علت نفخ شکم در بارداری چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ اگر شما هم در دوران بارداری خود به سر می‌برید و این مشکل ناراحتتان کرده است، حتما این مطلب را بخوانید.

احتباس ادرار در بارداری چیست؟ علل ابتلا به این عارضه در دوران حاملگی چیست؟ چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ آیا ممکن است این عارضه باعث سقط جنین شود؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، با روش‌ها یپیشگیری از آن نیز آشنا شوید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و خارش پا کلافه‌تان کرده است؟ آیا به دنبال راه حلی برای برطرف کردن آن هستید؟ چه زمانی باید برای این عارضه به پزشک مراجعه کرد؟ علت آن چیست؟ در این مطلب مفید و مختصر با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، با روش‌های پیشگیری از آن نیز آشنا شوید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و متوجه تیره شدن نوک سینه خود شده‌اید؟ آیا می‌خواهید بدانید علت این اتفاثق چیست؟ آیا باید این تغییر را جدی گرفت و برای درمانآن به دکتر مراجعه کرد؟ روش‌های مقابله با این عارضه چیست؟ آیا می‌توان از بروز آن پیشگیری کرد؟ چنانچه این این عارضه و سوالات مربوط به آن ذهن شما را به خود مشغول کرده است، در این مطلب مفید و مختصر با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوالات خود در این خصوص ار به دست آورید.

آیا ممکن است در دوران بارداری به سرطان سینه مبتلا شد؟ علل ابتلا به این بیماری در دوران بارداری چیست؟ چگونه می‌توان وجود این بیماری را تشخیص داد؟ آیا در صورت ابتلا به سرطان سینه در دوران باردرای می‌توان آن را درمان کرد؟ درچنین حالتی آیا باید به بارداری خاتمه داد؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوالات و نگرانی‌های خود در این خصوص را به دست آورید؟

آیا از تاثیر تغییرات هورمونی بر شرایط روحی و جسمی مادران باردار اطلاع دارید؟ این تغییرات از چه زمانی شروع می‌شوند؟ کدام هورمون‌ها در این دوران دچار تغییرات می‌شوند؟ در این مطلب همراه ما باشید تا تمام اطلاعات لازم درباره این تغییرات را به دست آورید. 

شقاق یا فیشر در بارداری چیست؟ چه علائمی دارد؟ چه عواملی در ابتلا به آن نقش دارند؟ چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ کدام روش‌های خانگی برای کمک به بهبود این عارضه مناسب هستند؟ چنانچه در دوران بارداری خود هستید و به شقاق مبتلا شده‌اید، مطالعه این مطلب می‌تواند اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیارتان قرار دهد. علاوه بر این روش‌هایی برای پیشگیری از ابتلا به آن را بیان کرده‌ایم. پس با ما همراه باشید.

آیا تورم واژن در بارداری نشان دهنده مشکل جدی است؟ چه زمانی باید برای آن به دکتر مراجعه کرد؟ چگونه می‌توان این عارضه آزاردهنده را درمان کرد؟ اصلا علل ایجاد آن چیست؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، با روش‌های پیشگیری از تورم واژن در بارداری آشنا شوید.

آیا خارش شکم در بارداری شما را کلافه کرده است؟ آیا می‌خواهید بدانید علت آن چیست؟ آیا به دنبال راه‌هایی برایدرمان این عارضه هستید؟ کدام روش‌های خانگی برای درمان آن مناسب هستند؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، با روش‌های پیشگیری از ابتلا به آن نیز آشنا شوید. 

آیا بارداری باعث ایجاد تغییراتی در ناخن‌ها می‌شود؟ اگر پاسخ مثبت است، علت این تغییرات چیست؟ آیا این تغییرات نگران کننده هستند؟ چگونه می‌توان آنها را درمان کرد؟ چنانچه این سوالات دغدغه شما نیز هستند، در این مطلب مختصر و مفید با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، نکاتی را درباره مراقبت ازناخن‌ها در دوران حاملگی یاد بگیرید. 

آیا در دوران بارداری خود هستید و متوجه ریزش موی خود شده‌اید؟ آیا این موضوع باعث نگرانیتان شده است و می‌خواهید بدانید طبیعی است یا خیر؟ علل این اتفاق چیست؟ چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ کدام روش‌های خانگی برای درمان ریزش مو در دوران بارداری مناسب هستند؟ آیا می‌توان از آن پیشگیری کرد؟ چنانچه این موضوع باعث دغدغه‌تان شده است، شما را به مطالعه این مطلب مفید و جامع در این خصوص دعوت می‌کنیم.

آیا به دنبال کسب اطلاعاتی درباره واریس واژن در دوران بارداری هستید؟ علائم این عارضه چیست؟ علل ایجاد آن کدام‌اند؟ آیا واریس واژن در حاملگی خطرناک است؟ روش‌های درمان آن چیست؟ چگونه می‌توان در خانه آن را درمان کرد؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوالات خود در این زمینه را به دست آورید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و دچار مشکلات دیسک کمر شده‌اید؟ آیا این موضوع باعث نگرانی شما شده است و می‌خواهید بدانید که آیا این مشکل خطرناک است یا خیر؟ علائم آن چیست؟ چگونه می‌توان آن را تشخیص داد و درمان کرد؟ آیا در این دوران می‌توان برای تسکین درد ناشی از آن ورزش کرد؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا تمام اطلاعات لازم درباره دیسک کمر در بارداری را به دست آورید. 

آیا دچار اسهال در دوران بارداری خود شده‌اید و به دنبال راه‌هایی برای درمان آن هستید؟ آیا این موضوع باعث نگرانی شما شده است و می‌خواهید علت آن را بدانید؟ چه زمانی باید برای این عارضه به دکتر مراجعه کرد؟ عوارض آن چیست؟ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، با روش‌های خانگی برای درمان آن آشنا شوید.

آیا متوجه خشکی پوست خود در دوران بارداری‌تان شده‌اید؟ آیا به دنبال دانستن روش‌هایی برای برطرف کردن آن هستید؟ اصلا علل ابتلا به این عارضه چیست؟ چه زمانی باید آن را جدی گرفت و به دکتر مراجعه کرد؟ برای پیشگیری از آن باید چکار کرد؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر کسب اطلاعات لازم و مفید در این باره با روش‌های خانگی درمان این مشکل نیز آشنا شوید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و متوجه وجود لکه‌هایی در صورت خود شده‌اید؟ علت این لکه‌ها چیست؟ انواع لک یا ملاسما در بارداری کدام‌اند؟ چگونه می‌توان این لکه‌ها را درمان کرد؟ آیا اصلا رایه وجود دارد که از ظاهر شدن این عارضه پیشگیری کرد؟ آیا ملاسما در بارداری ارتباطی با جنسیت جنین دارد؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوالات خود درباره این عارضه شایع در دوران حاملگی آشنا شوید. 

درد سیاتیک چیست؟ آیا این درد در دوران بارداری خطری را برای مادر و یا جنین به وجود می‌آورد؟ علائم آن چیست؟ به چه علت مادران باردار به این درد دچار می‌شوند؟ برای درمان آن به چه دکتری باید مراجعه کرد؟ روش‌های درمان آن چیست؟ درمان‌های خانگی برای درد سیاتیک در حاملگی کدام‌اند؟ تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر کسب اطلاعات لازم در این باره، تمرینات ورزشی موثر برای کمک به بهبود این درد را بشناسید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و به طور مرتب احساس تشنگی و خشکی دهان دارید؟ آیا می‌دانید که این موارد از علائم کم آبی بدن در دوران بارداری هستند؟ آیا می‌دانید که این عارضه می‌تواند باعلائم دیگری نیز همراه باشد؟ آیا به دنبال راه حلی برای برطرف کردن این مشکل هستید؟ علل این عارضه چیست؟ چه زمانی این مشکل جدی است و باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کرد؟ عوارض آن چیست؟ تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، روش‌های پیشگیری از کم آبی بدن در حاملگی را بشناسید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و دچار سردردهای میگرنی شده‌اید؟ این عارضه با چه علائمی همراه است؟ آیا به دنبال راه‌حلی برای بهبود آن هستید؟ چه زمانی این مشکل می‌تواند بارداری را به خطر بیندازد؟ آیا به دنبال روش‌های خانگی برای تسکین درد آن هستید؟ آیا می‌توان برای درمان این عارضه در بارداری دارو مصرف کرد؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، نکاتی را درباره روش‌های پیشگیری و مدیریت درد آن به دست آورید.

پره اکلامپسی چیست؟ این مشکل در دوران بارداری چه علائمی دارد و این علائم از چه زمانی ظاهر می‌شوند؟ روش‌های تشخیص و درمان آن چیست؟ علل ابتلا به آن چیست؟ کدام مادران بیشتر از سایرین در دوره بارداری خود در معرض ابتلا به پره اکلامپسی هستند؟ چگونه می‌توان از ابتلا به این عارضه پیشگیری کرد؟ تفاوت پره اکلامپسی با بالا بودن فشار خون چیست؟ از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوالات خود در این خصوص را به دست آورید و بتوانید اقدامات لازم رادر زمان ابتلا به این عارضه انجام دهید. 

فشار خون بارداری چیست؟ فشار خون بالا در بارداری چه علائمی دارد؟ پزشک چگونه این عارضه را تشخیص می‌دهد؟ روش‌های درمان آن چیست؟ چه عواملی ریسک ابتلا به آن را بالا می‌برند؟ عوارض احتمالی آن کدام‌اند؟ آیا می‌توان فشار خون بالا در این دوران را در منزل درمان کرد؟ روش‌های پیشگیری از آن چیست؟ چنانچه این مشکل باعث نگرانی شما شده است و به دنبال کسب اطلاعات لازم درباره آن هستید، مطالعه این مطلب اطلاعات بسیار خوبی را در اختیارتان قرار خواهد داد. با ما همراه بمانید.

آیا شما نیز در دوران بارداری خود دچار آکنه و جوش شده‌اید؟ آیا این موضوع باعث ناراحتی شما شده است و به دنبال راه حلی برای برطرف کردن و درمان آنها هستید؟ روش‌های درمان این مشکل چیست؟ چه زمانی باید برای آکنه در بارداری به پزشک مراجعه کنید؟ درمان‌های خانگی برای این مشکل کدام‌اند؟ تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید تا اطلاعات لازم و مفیدی را در این خصوص به دست آورید.

دیابت بارداری چیست؟ چه علائمی دارد؟ چه کسانی در معرض ابتلا به این نوع دیابت هستند؟ علل ابتلا به آن چیست؟ دیابت بارداری چگونه تشخیص داده می‌شود؟ روش‌های درمان آن چیست؟ چه عوارضی را برای مادر و جنین ایجاد می‌کند؟ چنانچه به دنبال کسب اطلاعات لازم درباره این موضوع هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید.

آیا شما نیز در دوران باردرای خود هستید و احساس می‌کنید دچار افسردگی شده‌اید؟ آیا می‌دانید که این موضوع یکی از عوارض دوران باردرای است؟ می‌خواهید بدانید علت آن چیست؟ و یا به دنبال راه‌هایی برای درمان آن و بهبود شرایط روحی و روانی خود هستید؟ اصلا این عارضه چه علائمی دارد؟ افسردگی چه تاثیری بر جنین دارد؟ تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، با نکاتی که هنگام مواجه شدن با افسردگی در بارداری باید بدانید، آشنا شوید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و دچار سرماخوردگی شده‌اید؟ آیا این موضوع باعث نگرانی‌تان شده است و به دنبال کسب اطلاعاتی درباره آن هستید؟ علائم و علل سرماخوردگی در بارداری چیست؟ راه‌های درمان آن کدام‌اند؟ آیا درمان نکردن آن عوارض دارد؟ چگونه می‌توان در منزل این بیماری را درمان کرد؟
در این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، با روش‌های پیشگیری از سرماخوردگی در حاملگی آشنا شوید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و می‌خواهید بدانید علت تنگی نفس چیست؟ آیا به دنبال دانستن این هستید که این عارضه از چند ماهگی شروع می‌شود؟ آیا تنگی نفس در این دوران طبیعی است یا ممکن است نشان دهنده مشکلات جدی باشد؟ ممکن است این عارضه به سلامت جنین آسیب برساند؟ چه زمانی این عارضه نگران کننده است و باید به دکتر مراجعه کرد؟ اگر بروز این عارضه باعث نگرانی شما شده است و یا هر یک از این سوالات، دغدغه شما نیز هست، شما را به مطالعه این مطلب تا انتها دعوت می‌کنیم تا اطلاعات مفید و کاملی را در این خصوص به دست آورید.

آیا درد و سوزش ادرار در بارداری باعث احساس ناراحتی و اذیت شدن شما شده‌ است؟ آیا می‌خواهید بدانید علت ابتلا به آن چیست؟ به دنبال دانستن راه‌های درمان آن هستید؟ این عارضه چه علائمی دارد و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟ درد و سوزش ادرار در بارداری چه زمانی نگران کننده است و باید برای آن به دکتر مراجعه کرد؟ اگر شما نیز در دوران بارداری خود هستید و از این عارضه رنج می‌برید، مطالعه این مطلب می‌تواند اطلاعات و نکات لازم و مفید درباره آنرا به شما ارائه دهد. 

آیا اختلالات خواب در دوران بارداری باعث کلافگی شما شده است؟ آیا می‌خواهید بدانید علت آن چیست؟ آیا به دنبال راه حل‌هایی برای درمان این مشکل هستید؟ در چه صورت اختلالات خواب در این دوران نیاز به مراجعه به پزشک دارد و باید به چه دکتری مراجعه کرد؟ آیا ممکن است این عارضه سلامت جنین را به خطر بیندازد؟ اگر این مشکل موجب ناراحتی‌تان شده است و می‌خواهید اطلاعات کامل و مفیدی درباره آن به دست آورید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. 

آیا در دوران بارداری خود هستید و دچار درد و حساسیت سینه‌ها شده‌اید؟ آیا می‌خواهید بدانید این عارضه طبیعی است یا خیر؟ و یا از چند ماهگی شروع می‌شود و تا کی ادامه پیدا می‌کند؟ اصلا علل ایجاد آن چیست؟ چه روش‌هایی برای درمان آن وجود دارد؟ چه زمانی این عارضه می‌تواند نگران کننده باشد و باید برای آن به دکتر مراجعه کرد؟ اگر این سوالات ذهن شما را مشغول کرده است، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ آنها، سایر اطلاعات لازم و مفید در این خصوص را به دست آورید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و علائم پوسیدگی دندان را مشاهده کرده‌اید؟ آیا می‌خواهید بدانید که می‌توان در این دوران حساس این پوسیدگی‌ها را درمان کرد؟ اصلا چه مواردی باعث ایجاد این عارضه می‌شوند؟ چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟ ممکن است این اتفاق سلامت جنین را به خطر بیندازد؟ در این مطلب همراه ما باشید تا پاسخ تمام سوالات خود در باره پوسیدگی دندان‌ها در دوران بارداری را به دست آورید.

آیا خارش واژن در دوران بارداری باعث اذیت و نگرانیتان شده است؟ آیا می‌خواهید بدانید علت آن چیست؟ آیا به دنبال روش‌های درمان آن هستید؟ ممکن است این عارضه به سلامت جنین آسیب برساند؟ در چه صورت باید آن را جدی گرفت و به دکتر مراجعه کرد؟ روش‌های خانگی برای کمک به بهبود این عارضه کدام‌اند؟ چگونه می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد؟ اگر دچار این عارضه شده‌اید و به دنبال یافتن پاسخ سوالات خود و همچنین دریافت راهنمایی‌های لازم در مورد آن هستید، مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد می‌شود.

آیا در دوران بارداری خود هستید و دچار تب شده‌اید؟ آیا این مورد باعث نگرانی شما شده است؟ آیا می‌خواهید با علل و روش‌های درمان آن آشنا شوید؟ کدام درمان‌های خانگی می‌توانند به کاهش تب در بارداری کمک کنند؟ آیا تب باعث نگرانی شما درمورد سلامتی جنینتان شده است؟ چه زمانی باید این عارضه را جدی گرفت و به پزشک مراجعه کرد؟ آیا می‌توان برای پایین آوردن درجه آن دارو مصرف کرد؟ اگز این سوالات، دغدغه شما نیز هست و به دنیال پاسخ آنها هستید، ما را در این مطلب همراهی کنید تا اطلاعات کامل و جامعی در این باره به دست آورید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و دچار بی اشتهایی شده‌اید؟ آیا این عارضه باعث نگرانی‌تان شده است؟ آیا می‌خواهید علت ابتلا به این عارضه را بدانید؟ آیا ممکن است این عارضه به جنین و یا مادر آسیب برساند؟ چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ چه زمانی باید این عارضه را جدی گرفت و به پزشک مراجعه کردت؟ تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید تا اطلاعات کامل و مفیدی در این خصوص به دست آورید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و اضطراب و استرسی را تجربه می‌کنید؟ آیا می‌خواهید بدانید چگونه می‌توان این حالت را کنترل کرد؟ آیا نگران این هستید که این مشکل به جنینتان آسیب وارد کند؟ علائم این عارضه چیست؟ چه زمانی باید برای این مشکل به پزشک مراجعه کرد و به طور کلی پیش چه دکتری رفت؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل و مفیدی در خصوص این عارضه به دست آورید.

آیا افزایش وزن در دوران بارداری موجب نگرانی‌تان شده است؟ آیا می‌دانید تا چه مقدار افزایش وزن در این دوران طبیعی و مجاز است؟ علل این تغییر چیست؟ چگونه می‌توان آن ار کنترل کرد و از چاقی در این دوران پیشگیری کرد؟ آیا این عارضه به دلیل تجمع چربی است یا عوامل دیگری در آن نقش دارند؟ افزایش وزن ناگهانی در ایندوران به چه دلیل است؟ چگونه می‌توان از پر خوری در بارداری و چاقی جلوگیری کرد؟ تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید تا علاوه بر دریافت پاسخ این سوالات، روش محاسبه اضافه وزن در بارداری را یاد بگیرید.

آیا در دوران بارداری خود دچار مشکل در بلع غذا شده‌اید؟ علائم این مشکل چیست؟ آیا می‌خواهید بدانید که این عارضه عادی است و یا ممکن است مشکلاتی را برای مادر و جنین به وجود آورد؟ برای این مشکل باید به چه دکتری مراجعه کرد و علت ایجاد آن چگونه تشخیص داده می‌شود؟ روش‌های درمان آن چیست؟  برای یافتن پاسخ سوالات خود در این خصوص، شما را به مطالعه این مطلب دعوت می‌کنیم. تا انتهای آن همراه ما بمانید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و دچار پا درد شده‌اید؟ آیا ممکن است این درد نشان دهنده مشکل جدی باشد؟ علل ایجاد آن چیست؟ چگونه می‌توان آن را تسکین داد؟ روش‌های پیشگیری از پا درد در بارداری چیست؟ چه زمانی باید برای آن به پزشک مراجعه کرد؟ در این مطلب علاوه بر پاسخ به این سوالات، تعدادی تمرین ورزشی که می‌توانند به تسکین این درد کمک کنند را آموزش داده‌ایم. پس با ما همراه بمانید.

آیا احساس سوزش معده در دوران بارداری باعث ناراحتی و اذیتتان شده است؟ آیا می‌خواهید بدانید که این احساس سوزش طبیعی است یا خطرناک؟ آیا به دنبال راه حل‌هایی برای کاهش احساس سوزش سر دل در بارداری خود هستید؟ آیا به دنبال شناخت علل آن، روش‌های تشخیص و درمان آن هستید؟ چگونه می‌توان این عارضه را در منزل درمان کرد؟ روش‌های پیشگیری از آن چیست؟ با مطالعه این مطلب تا انتها به پاسخ تمام سوالات و نگرانی‌های خود در این خصوص دست خواهید یافت.

آیا اختلالات و نوسانات خلقی در بارداری باعث احساس کلافگی و یا نگرانیتان شده است؟ آیا می‌خواهید بدانید که این عارضه طبیعی است یا خیر و علل آن چیست؟ آیا به دنبال راه‌ حل‌هایی برای کنترل و کاهش این نوسانات هستید؟ چه زمانی باید این اختلالات را جدی گرفت و به پزشک مراجعه کرد؟ آیا مصرف دارو برای درمان آنها در دوران بارداری مجاز است؟ عوارض آنها چیست و آیا ممکن است به سلامت جنین آسیب برسانند؟ تا انتهای این مطلب با ما همراه بمانید تا به پاسخ تمام این سوالات دست یابید. 

آیا مشکوک به برفک یا عفونت قارچی در دوران بارداری خود شده‌اید؟ آیا می‌خواهید بدانید علائم آن چیست؟ آیا به دنبال دانستن روش‌های تشخیص و درمان آن هستید؟ آیا این نوع عفونت خطرناک است و ممکن است به جنین آسیب برساند؟ چه زمانی باید برای درمان این عارضه به پزشک مراجعه کرد؟ علل ابتلا به آن چیست و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا تمام اطلاعات لازم درباره این عارضه را به دست آورید.

آیا در دوران بارداری خود دچار لکه بینی و یا خونریزی واژینال شده‌اید و این امر موجب نگرانی شما شده است؟ آیا این اتفاق خطرناک است؟ آیا ممکن است این اتفاق نشان دهنده سقط جنین باشد؟ آیا می‌خواهید بدانید علت این عارضه چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ هنگام مواجه شدن با این اتفاق چه اقداماتی را باید انجام داد و به کدام دکتر مراجعه کرد؟ با مطالعه این مطلب پاسخ تمام سوالات و نگرانی‌های خود درباره این موضوع را دریافت خواهید کرد. پس با ما همراه باشید. 

آیا شما نیز دچار علائم عفونت شده‌اید؟ آیا به دنبال اطلاعاتی هستید که از عفومت در دوره بارداری خود مطمئن شوید؟ انواع عفونت در بارداری کدام‌اند؟ برای درمان آنها به چه پزشکی باید مراجعه کرد؟ روش‌های درمان آنها چیست؟ روش‌های پیشگیری از آن کدام‌اند؟ آیا ممکن است این عفونت‌ها به جنین آسیب برسانند؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات مفیدی را درباره این عارضه به دست آورید و به سلامت خود و جنینتان کمک کنید.

آیا در دوران بارداری هستید و متوجه ترشحات غیر طبیعی واژن خود شده‌اید؟ آیا این ترشحات طبیعی  هستند یا غیر طبیعی؟ علت ایجاد آنها چیست؟ معمولا در هفته چندم بارداری شروع می‌شوند؟ آیا باید آنها را جدی گرفت؟ در چه صورت باید این ترشحات را جدی گرفت و به پزشک مراجعه کرد؟ در صورت عدم توجه به ترشحات زیاد واژن در بارداری ممکن است با چه عوارضی مواجه شوید؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوالات و نگرانی‌های خود در این خصوص را به دست آورید. 

آیا در دوران بارداری خود هستید و با وجود مصرف وعده‌های غذایی کامل باز هم احساس ضعف و گرسنگی می‌کنید؟ آیا می‌خواهید بدانید که این حالت طبیعی است یا نه؟ آیا به دنبال دانستن علل این اتفاق هستید؟ آیا مواد غذایی که می‌توانند به کاهش احساس ضعفتان در این دوران کمک کنند را می‌شناسید؟ چه زمانی باید این عارضه را جدی گرفت؟ چه زمانی افزایش اشتها در بارداری غیر طبیعی است؟ چنانچه این عارضه باعث نگرانیتان شده است و یا به دنبال اطلاعات مفید و کاملی درباره آن هستید، در این مطلب با ما همراه باشید. 

آیا شما نیز در دوران بارداری خود هستید و متوجه ایجاد تغییراتی در بینایی خود شده‌اید و این امر موجب نگرانی شما شده است؟ آیا می‌خواهید بدانید که این تغییرات طبیعی هستند یا نشان دهنده مشکل جدی هستند؟ آیا به دنبال روشی برای درمان یا پیشگیری از ابتلا به آن هستید؟ انواع مشکلات بینایی در این دوران کدام‌اند؟ آیا این عارضه به جنسیت جنین ارتباط دارد؟ بهترین زمان برای درمان این عارضه چه زمانی است؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی درباره این موضوع به دست آورید و پاسخ تمام سوالات خود در این مورد را به دست آورید.

حرکات حنین یا لگد زدن آن در رحم مادر چگونه است؟ این حرکات معمولا از چه زمانی شروع می‌شوند؟ در چه صورت حرکت نکردن جنین می‌تواند نشان دهنده مشکل جدی باشد؟ هر چند وقت یک بار باید حرکات جنین را احساس کرد؟ چه مواردی بر حرکت او تاثیر می‌گذارند؟ حرکات جنین در شکم مادر یکی از لذت بخش‌ترین لحظات برای خانم‌های باردار است. داشتن اطلاعات کافی در این زمینه می‌تواند به مادران در توجه به حرکات جنین خود که می‌تواند نشان دهنده سلامت او باشند، کمک کند. در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی در این خصوص به دست آورید. 

آیا شما نیز در شرف مادر شدن هستید و در دوران زیبای بارداری خود دچار ورم پا شده اید؟ آیا به این دلیل به دنبال روش‌هایی برای کاهش تورم پاهای خود هستید؟ آیا می خواهید علل ایجاد این عارضه را بدانید؟ در چه صورت این عارضه می تواند نگران کننده باشد؟ ورم یک پا در بارداری نشانه چیست؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ این سوالات، تمامی اطلاعات و نکات مربوط به این عارضه آشنا شوید. همچنین در انتها ورزش‌های مناسب برای کمک به کاهش ورم پا در این دوران را آموزش داده ایم.

رینیت بارداری چیست؟ گرفتگی و آبریزش بینی به چه دلیل است و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟ در این مطلب اطلاعات کاملی در این خصوص ارائه شده است، پس حتما این مطلب را بخوانید. 

آیا خون دماغ شدن در دوران بارداری باعث نگرانی شما شده است؟ آیا می‌خواهید بدانید که علت آن چیست و ممکن است به برای جنین خطرناک باشد یا خیر؟ آیا به دنبال روش‌هایی برای درمان و یا پیشگیری از ایجاد مجدد آن هستید؟ در چه صورت باید برای خونریزی بینی در بارداری به پزشک مراجعه کرد؟ برای دریافت پاسخ تمام سوالات خود و دریافت اطلاعات و نکات لازم در این خصوص، مطالعه این مطلب را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

آیا در دوران بارداری خود دچار ترشح بزاق دهان شده‌اید؟ آیا می‌خواهید بدانید که این امر طبیعی است یا خیر؟ آیا به دنبال دانستن علل آن هستید؟ در چه صورت باید برای این عارضه به پزشک مراجعه کرد؟ روش‌های کاهش و یا پیشگیری از آن چیست؟ پاسخ تمام سوالات شمما در این خصوص در این مطلب آورده شده است. با ما همراه باشید. 

آیا در دوران بارداری خود هستید و متوجه ترک های پوستی در نواحی مختلف بدن خود از جمله شکمتان شده‌اید؟ یا قصد باردار شدن را دارید و ایجاد ترک های پوستی و تاصیرات ظاهری نامطلوب آن موجب نگرانیتان شده است؟ آیا به دنبال راه حل‌هایی برای درمان این ترک‌ها و یا پیشگیری از ایجاد از ایجاد آنها هستید؟ علت ایجاد ترک‌های پوستی چیست و آیا پس از زایمان از بین می‌روند؟ مطالعه این مطلب اطلاعات و نکات کامل و مفیدی درباره این عارضه را در اختیارتان قرار خواهد داد. پس تا انتهای آن با ما همراه باشید.

آیا شما نیز در دوران بارداری خود هستید و دچار خارش پوستی شده‌اید؟ آیا  این عارضه موجب نگرانی شما شده است؟ آیا به دنبال روش‌های برای درمان و یا پیشگیری از این عارضه هستید؟ علل ابتلا به آن چیست؟ آیا می‌خئاهید بدانید که ممکن است این عارضه به جنین شما آسیب برساند؟ با مطالعه این مطلب به پاسخ تمام سوالات و ابهامات خود در خصوص خارش پوست در بارداری خواهید رسید. پس با ما همراه باشید. 

آیا شما نیز در دوران بارداری خود تغییراتی در پوست خود مشاهده کرده‌اید و این امر موجب نگرانیتان شده است؟ آیا می‌خواهید بدانید که این تغییرات طبیعی هستند یا خیر؟ آیا به دنبال روشهایی برای درمان و بهبود آنها هستید؟ به نظر شما این تغییرات ارتباطی با جنسیت جنین دارند و یا ممکن است به آن آسیب برسانند؟ تغییرات پوستی یکی از عوارض دوران بارداری است که ممکن است برخی از مادران به آن دچار شوند. بنابراین در این مطلب اطلاعات کامل و مفیدی درباره آن ارائه داده‌ایم. پس برای رسیدن به پاسخ سوالات خود، مطالعه این مطلب به شما پیشنهاد می‌شود.

آیا شما نیز دچار واریس در دوران بارداری خود شده‌اید؟ آیا به دنبال راهی برای درمان آن هستید؟ روش‌های خانگی برای درمان آن کدام‌اند؟ چگونه می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد؟ آیا ممکن است واریس در بارداری خطرناک باشد؟ علل ابتلا به آن چیست؟ مطالعه این مطلب اطلاعات و نکات لازم و مفید در اباره این عرضه را در اختیار شما قرار خواهد داد. پس تا انتهای آن با ما همراه باشید.

آیا شما نیز در دوران بارداری خود هستید و دچار سوء هاضمه یا سوزش معده شده‌اید؟ آیا علائم این عارضه را به طور کامل می‌شناسید؟ آیا این عارضه باعث ناراحتی شما شده است و به دنبال راهی برای درمان آن هستید؟ آیا نگران این موضوع هستید که این عارضه به جنین شما آسیب برساند؟ اصلا علل ابتلا به آن چیست و چگونه می‌توان از آن پیشگیری کرد؟ چنانچه به دنبال پاسخ این سوالات و همچنین دریافت اطلاعات لازم درباره آن هستید تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.

بواسیر یا هموروئید دربارداری چیست؟ علائم آن چیست؟ آیا می‌خواهید بدانید که می‌توان در دوران بارداری آن را درمان کرد یا باید تا پس از زایمان منتظر کرد؟ روش‌های درمان آن چیست؟ آیا نگران آسیب رساندن این عارضه به جنین خود هستید؟ آیا می‌دانید برای درمان آن باید به کدام دکتر مراجعه کرد؟ آیا امکان استفاده از ملین‌ها یا سایر داروها برای درمان آن در دوران بارداری وجود دارد؟

آیا شما نیز در دوران بارداری خود هستید و دچار یبوست در این دوران شده‌اید؟ آیا این عارضه گذراندن این دوران را برایتان سخت کرده است و به دنبال راهی برای درمان آن هستید؟ آیا می‌خواهید بدانید که علت ایجاد آن چیست و چگونه می‌توان از ابتلا به این عارضه پیشگیری کرد؟ آیا یبوست در بارداری ممکن است خطرناک باشد؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل و مفیدی در این باره به دست آورید.

تغییرات پستان در بارداری به چه شکل است؟ این تغییرات از چه زمانی شروع می‌شوند؟ چه زمانی این تغییرات نگران کننده هستند و باید به دکتر مراجعه کرد؟ آیا این تغییرات پس از زایمان از بین می‌روند و سینه‌ها به حالت عادی برمی‌گردند؟ تغییرات نگران کننده پستان پس از بارداری کدام‌اند؟ مطالعه این مطلب به مادران بارداری که به دنبال دریافت کامل‌ترین و مغیدترین اطلاعات در ابن خصوص هستند پیشنهاد می‌شود. با ما همراه باشید.

آیا در دوران بارداری خود هستید و احساس خستگی، ضعف و بی حالی شما را کلافه کرده است؟ آیا می‌خواهید علت آن را بدانید؟ آیا به دنبال راه حل‌هایی برای کاهش این احساس و سر حال‌تر شدن هستید؟ آیا ممکن است این خستگی نشان دهنده وجود مشکلات و یا بیماری‌های جدی‌تری باشد؟ آیا می‌دانید چه عواملی باعث افزایش احساس خستگی و بی حالی در این دوران می‌شوند؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا تمام اطلاعات و نکات لازم و مفید در این خصوص را به دست آورید.

آیا شما نیز دچار کمر درد در بارداری شده‌اید؟ آیا این موضوع باعث نگرانی شما شده است و به دنبال دانستن علل و روش‌های درمان آن هستید؟ آیا می‌خواهید بدانید چه زمانی این عرضه نگران کننده است و باید برای آن به دکتر مراجعه کنید؟ راه‌های پیشگیری از ابتلا به آن چیست؟ آیا این مشکل به جنسیت جنین ربط دارد و یا باعث آسیب رساندن به او می‌شود؟ اگر این عارضه مشکل و دغدغه شما نیز هست تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم و مفید در این رابطه را به دست آورید.

آیا شما نیز در دوران بارداری خود دچار سردرد شده‌اید؟ آیا این موضوع باعث نگرانی شما شده است و می‌خواهید علت آن را بدانید و یا به دنبال راهی برای درمان و تسکین آن هستید؟ آیا در این دوران می‌توانید از قرص‌های مسکن برای بهبود آن استفاده کنید؟ آیا فکر می‌کنید ممکن است این سردرد به جنین شما آسیب برساند؟ در چه صورت این سر درد نگران کننده است و باید برای آن به پزشک مراجعه کنید؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمام سوالات و نگرانی‌های خود در این خصوص را به دست آورید. 

آیا گرفتگی عضلات پا در دوران بارداری باعث ناراحتی شما شده است؟ آیا به دنبال روش‌هایی برای درمان و تسکین آن هستید؟ آیا این عارضه موجب نگرانی شما شده است و می‌ترسید که نشان دهنده مشکل جدی باشد؟ آیا فکر می‌کنید ممکن است اثین عارضه به جنین شما آسیب برساند؟ در چه صورت برای درمان این مشکل باید به پزشک مراجعه کنید؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا با دریافت اطلاعات و نکات لازم درباره نگرانی‌هایتان برطرف شود و در صورت نیاز به موقع به پزشک مراجعه کنید.

آیا عارضه بی اختیاری ادرار در بارداری باعث ناراحتی شما شده است؟ آیا به دنبال رو‌ش‌هایی برای درمان و یا کنترل این عارضه هستید؟ اگر این عارضه موجب نگرانی و یا ناراحتی شما شده است در این مطلب با ما همراه باشید تا تمام اطلاعات و راهنمایی‌های لازم درباره آن را به دست آورید. 

آیا حالت تهوع و استفراغ در بارداری باعث ناراحتی شما شده است؟ آیا به دنبال راهی برای کاهش یا از بین بردن آن هستید؟ آیا فکر کردن به اینکه حالت تهوع و استفراغ شدید ممکن است به سلامت جنین شما آسیب برساند باعث نگرانی شما شده است؟ در چه صورت باید برای درمان این عارضه به پزشک مراجعه کرد؟ علت ایجاد آن چیست؟ در این مطلب پاسخ تمام سوالات شما در این خصوص بیان شده است. پس با ما همراه باشید. 

آیا دچار ویار بارداری شده‌اید و می‌خواهید بدانید علت آن چیست؟ آیا به دنبال شناخت رژیم غذایی مناسب برای ویار بارداری هستید؟ چگونه می‌توان ویار بارداری را کنترل کرد؟ آیا ویار بارداری عوارض دارد؟ چه زمانی باید نگران آن شد و به پزشک مراجعه کرد؟ کدام روش‌های خانگی برای کنترل ویار بارداری مناسب هستند؟ آیا این عارضه ارتباطی با جنسیت جنین دارد؟ در این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمام این سوالات را به دست آورید.