چرا زایمان طبیعی؟

دوشنبه, 01 ارديبهشت 1399 ساعت 14:35
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

آیا به زایمان طبیعی فکر کرده اید؟ اگر گمان می کنید زایمان بدون بیهوشی به نظر غیرممکن یا کار دشواری است، باید بگوییم دلایل زیادی وجود دارد که بعضی از خانم ها به روش زایمان طبیعی روی می آورند. قطعاً زایمان طبیعی، شایع ترین و بی خطرترین نوع زایمان است. در این نوشته قصد داریم شما را با چگونگی انجام این روش و مزایای آن نسبت به دیگر روش ها آشنا کنیم. با ما همراه باشید.

چرا زایمان طبیعی؟

زایمان طبیعی یا واژینال روشی برای تولد نوزاد است که اکثر متخصصان بهداشت برای خانم هایی که نوزادشان در شرایط طبیعی می باشد، توصیه می کنند که ساده ترین نوع روند زایمان خواهد بود.

این روش از زایمان، با خروج طبیعی سر جنین و بدون بیهوشی و استفاده از هیچ گونه دارویی در هفته ۳۷ تا ۴۲ حاملگی انجام می شود و بعد از زایمان، مادر و نوزاد وضعیت خوبی خواهند داشت.

در حالی که مطمئناً مواردی وجود دارد که سزارین برای ایمنی مادر یا کودک ضروری است (مانند زایمان طولانی مدت، ضربان غیر طبیعی قلب جنین و مشکلات جفت)، به دلیل علت های ارجح تر، می توان از این عمل جراحی بزرگ جلوگیری کرد.

اگر بارداری کم خطر داشته باشید، حتی زنانی که سزارین قبلی داشته اند و آنهایی که انتظار دوقلو دارند، توصیه می شود در صورت مناسب بودن شرایط و اجازه متخصص زنان و زایمان، از طریق واژینال زایمان کنند.

مزایای اصلی زایمان طبیعی

در ذیل 8 مورد از فواید زایمان طبیعی برای شما و نوزادتان آورده شده است:

دریافت باکتری های مفید توسط نوزاد
خارج شدن مایعات درون ریه نوزاد
مدت اقامت کوتاه تر در بیمارستان و بهبودی سریعتر
جلوگیری از عوارض جراحی
احتمال بیشتر در شیردهی زودرس
احتمال کمتر عوارض در بارداری های بعدی
کاهش خطر ابتلا به آسم و چاقی کودک
کاهش احتمال در دچار شدن به مشکلات باروری آینده
نگاهی دقیق تر به این فواید تولد طبیعی بیندازیم.

کودک شما باکتری های مفید را دریافت می کند

وقتی کودک شما از کانال رحم شما عبور می کند، باکتری هایی را که در سلامت روده آن نقش دارند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، دریافت می کند.

برخی از مطالعات نشان داده اند، نوزادان سزارینی متولد شده که این باکتری های مهم را دریافت نمی کنند، مستعد ابتلا به مشکلات سلامتی مانند آلرژی غذایی، آسم، تب یونجه و چاقی بعد از زندگی هستند. محققان گروه پزشکی دانشکده پزشکی نیویورک موفق به بازگرداندن جزئی از میکروبیوم نوزادان سزارینی با قرار دادن آنها در باکتری های کانال رحم مادران در هنگام تولد شده اند، اما هنوز مشخص نیست که این امر آیا اثر طولانی مدت خواهد داشت یا خیر.

خارج شدن مایعات درون ریه نوزاد

زمانی که کودک شما در رحم تان می باشد، درون ریه های او پر از مایع است. تغییرات هورمونی که در حین زایمان طبیعی اتفاق می افتد، شروع به پاکسازی مایعات می کند. درد زایمان نیز سهم مهمی در جریان تولد دارد، به طوری که نوزاد را برای تنفس در محیط خارج از رحم آماده خواهد کرد.

هنگامی که مایع در ریه ها باقی می ماند یا خیلی آهسته پاک می شود مانند نوزادی که با روش سزارین متولد می شود، ممکن است پس از تولد دچار مشکل تنفسی گردد.

اقامت کمتر در بیمارستان و بهبود سریع تر

شما باید انتظار داشته باشید که 24 تا 48 ساعت پس از زایمان بدون عارضه طبیعی و دو تا چهار روز پس از سزارین در بیمارستان بمانید. البته شما باید شش هفته پس از زایمان واژینال از هرگونه فعالیت شدید خودداری کنید تا بدن شما بهبود یابد. بعد از گذشت چند روز می توانید کارهای عادی روزانه خود را انجام دهید.

از آنجا که زایمان سزارین، یک عمل جراحی بزرگ شکمی است، بهبودی طولانی تر و مشکل تر خواهد بود. شما باید تا حد امکان استراحت کنید و از هرگونه بلند کردن اجسام سنگین یا رانندگی برای شش هفته اول خودداری کنید. همچنین بهبودی کامل زخم، شش تا 10 هفته طول می کشد.

کاهش خطرات جراحی

کلیه جراحی ها خطراتی از جمله واکنش بد به بیهوشی، عفونت، خونریزی و لخته شدن خون را به همراه دارد. این خطرات نیز همچنین با سزارین همراه خواهد بود، مانند التهاب رحم، آسیب جراحی به روده یا مثانه و آمبولی مایع آمنیوتیک (هنگامی که مایع آمنیوتیک وارد جریان خون مادر می شود و می تواند یک واکنش جدی ایجاد کند).

احتمال بیشتر در شیردهی زودرس

پزشکان به دلیل مزایای خوب آغوز (“شیر اول”) و تغذیه با شیر مادر، توصیه می کنند که شیردهی مادر در اسرع وقت پس از تولد آغاز شود.

با بررسی 53 مطالعه بین المللی انجام شده در سال 2012، مشخص شد که میزان شیردهی زودرس پس از سزارین نسبت به زایمان طبیعی کمتر است و بر الگوی شیردهی مادر پس از زایمان هم اثرات منفی گذاشته و سلامت کودک را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

احتمال کمتر عوارض در بارداری های بعدی

یک بررسی بزرگ از 80 مطالعه منتشر شده در PLOS Medicine در سال 2018 نشان داد، زنانی که از طریق سزارین به دنیا آمده اند، در بارداری های بعدی خطر عوارض جدی دارند، از جمله سقط جنین، ناباروری، پلاکت پایین خون، پارگی رحم (پارگی در دیواره رحم)، چسبیدن جفت به محل بخیه های رحم و …

کاهش خطرات آسم و چاقي کودک

طبق تحقیقاتی مشخص شده است که زایمان سزارین در مقایسه با زایمان طبیعی، خطر ابتلا به آسم در کودکان را 21 درصد و چاقی کودکان را 59 درصد افزایش می دهد.

کاهش احتمال ناباروری در آینده

زنانی كه از طریق سزارین زایمان می كنند، بیشتر در معرض ناباروری هستند. به طور کلی هرگونه جراحی ای که بر روی شکم صورت می گیرد باعث ایجاد چسبندگی می شود که این چسبندگی باعث انسداد لوله های رحمی شده و موجب نازایی می گردد.

مراحل زایمان طبیعی

روند زایمان طبیعی به سه مرحله تقسیم می شود:

مرحله اول

زمان شروع این مرحله هنگامی است که دهانه رحم دچار انقباضاتی می شود که باعث تغییرات پیشرونده در دهانه رحم خواهد شد و زمانی که دهانه رحم به طور کامل گشاد شد، پایان می یابد. مهم ترین نکته ای که باید در این مرحله بدانید، فرق بین دردهای کاذب و دردهای طبیعی است. این مرحله به دو قسمت تقسیم می شود:

زایمان زودرس: دهانه رحم شما به تدریج باز می شود.
درد فعال زایمان: دهانه رحم شما سریع تر شروع به گشاد شدن می کند و انقباضات، طولانی تر و نزدیک بهم و به اندازه کافی گسترده برای خارج شدن نوزاد می شود.

مرحله دوم

درد زایمان زمانی شروع می شود که دهانه رحم به طور کامل باز شده است و با زایمان به اتمام می رسد. این مرحله گاهی اوقات به عنوان مرحله “فشار دادن” شناخته می شود. در این مرحله مادر باید فشار بیاورد تا کودک خود را به زیر کانال رحم منتقل کند.

مرحله سوم

در طی یک ساعت، زایمان کودک شروع می شود و با خروج جفت زایمان به پایان می رسد.

خلاصه

توجه داشته باشید زایمان طبیعی در کنار مزایای خاص خود، همانند زایمان سزارین دارای معایبی می باشد، مانند درد در هنگام زایمان، شل شدن و افتادگی واژن و.. . اما عوارض این روش از زایمان، کوتاه مدت بوده و یا مانند جراحی تنگ کردن واژن قابل جبران هستند. همه این مطالب را گفتیم اما در نهایت تنها مادر می تواند در مورد انتخاب روش زایمان، تصمیم بگیرد کدام خطرات برای او مهم تر هستند.
نوشته های فوق گفته های دکتر بیتا سجادی پور، متخصص زنان و زایمان در مورد زایمان طبیعی می باشد.

منبع: ویرگول

خواندن 1008 دفعه

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.