تنگی نفس در باردای تنگی نفس در باردای متخصص زنان، زایمان و نازایی

تنگی نفس در باردای

دوشنبه, 07 فروردين 1402 ساعت 11:17
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

آیا این مطلب برای شما مفید است؟

تنگی نفس در بارداری، یکی از مسائل رایج در بارداری محسوب می‌شود. این امر باعث کاهش تحمل فعالیت در مادر باردار می‌شود و با سرفه، نفس نفس زدن و خس خس سینه همراه است.
اما علت اصلی این عارضه چیست؟ آیا تنگی نفس در بارداری خطرناک است؟ چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟
در ادامه این نوشته با ما همراه باشید تا پرتکرار‌ترین سؤالات در رابطه با تنگی نفس در دوران بارداری را با هم بررسی کنیم.

بارداری و تنگی نفس! آیا خطرناک است؟

آیا تنگی نفس در حاملگی میتواند خطرناک باشد؟

طبق تحقیقات، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد مادران در دوران بارداری خود، به تنگی نفس دچار می‌شوند. این امر می‌تواند به علت فشار رحم در حال رشد بر دیافراگم و ریه‌ها باشد.
با این وجود اگر مادر بیماری زمینه‌ای داشته باشد، معاینات دقیق و اقدامات پزشکی تخصصی برای تشخیص و درمان تنگی نفس او ضرورت می‌یابد.

زمان شروع تنگی نفس در بارداری

در حالی که تنگی نفس بیشتر در سه ماهه دوم و سوم رخ می‌دهد، برخی افراد در سه ماهه اول نیز آن را تجربه می‌کنند. تنگی نفس در سه ماهه اول بارداری اغلب به دلیل تغییر هورمون‌ها و فشار رحم بر دیافراگم و ریه‌ها ایجاد می‌شود.
در سه ماهه سوم نیز با افزایش حجم رحم، فشار آن بر ریه‌ها افزایش می‌یابد و باعث تنگی نفس در بارداری می‌شود.

تنگی نفس در ماه‌های مختلف بارداری

تنگی نفس در ماه‌های مختلف بارداری به چه دلیل است؟

به طور معمول، تغییرات بارداری در هر یک از سه ماهه‌های بارداری با یکدیگر متفاوت است. بنابراین در ادامه به بررسی علل تنگی نفس در هر یک از سه ماهه‌های بارداری خواهیم پرداخت:

  1. سه ماه اول بارداری

    بسیاری از مادران فکر می‌کنند که تنگی نفس تنها زمانی ایجاد می‌شود که رحم به اندازه کافی بزرگ شده باشد. اما این اشتباه است.
    در سه ماهه اول بارداری، افزایش هورمون پروژسترون به ضعف دیافراگم منجر می‌شود و با دخالت عضلات جانبی تنفسی، تعداد تنفس افزایش می‌یابد.
    همچنین این هورمون، یکی از محرک‌های تنفسی است و با افزایش تنفس، الگوی تنفس شما را تغییر می‌دهد.
    بعلاوه استفراغ‌های مکرر مادر در سه ماهه اول بارداری، می‌تواند سبب افزایش تنگی نفس، خصوصاً در ساعات اولیه صبح شود.
  2. سه ماه دوم بارداری

    تنگی نفس در سه ماهه دوم بارداری بیشتر محسوس است. رشد رحم در این بازه زمانی بسیار سریع است و باعث تنگی نفس در بارداری می‌شود. بعلاوه برخی از تغییرات در عملکرد قلب نیز می‌تواند باعث مشکلات تنفسی شود.
    در سه ماهه دوم بارداری میزان خون در بدن به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد. برای اینکه این خون در بدن جریان یابد و به جفت برسد، قلب باید با شدت بیشتری پمپاژ کند. افزایش حجم کار بر روی قلب می‌تواند منجر به تنگی نفس شود
  3. سه ماهه سوم بارداری

    در طول سه ماهه سوم، بسته به موقعیت سر جنین در حال رشد، تنفس مادر ممکن است آسان‌تر یا سخت‌تر شود.
    قبل از اینکه کودک شروع به چرخش کند و بیشتر به داخل لگن حرکت کند (در حدود هفته‌های ۳۱ تا ۳۴ بارداری) ممکن است احساس کنید که سر کودک زیر یکی از دنده‌های شما قرار دارد و روی دیافراگم فشار می‌آورد و تنفس را دشوار می‌کند.

علت تنگی نفس در بارداری

دلیل تنگی نفس در حاملگی چیست؟

تنگی نفس، از علائم رایج در دوران بارداری محسوب می‌شود و صرفاً با یک علت مشخص بروز پیدا نمی‌کند. این مسأله گا‌هاً می‌تواند ناشی از علت‌های طبیعی و فیزیولوژیک باشد. از این علت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فعالیت زیاد

    در برخی از موارد، تنگی نفس در بارداری می‌تواند ناشی از فعالیت زیاد مادر باشد. این وضعیت اغلب با نفس نفس زدن، سرفه و یا درد آنژینی زود گذر در قفسه سینه همراه است.
  2. سنگینی معده

    مادران باردار، به دلیل اثر هورمون‌ها بر معده، بیش از سایرین دچار سوزش سر دل و مشکل در هضم غذا می‌شوند. بنابراین خوردن وعده‌های غذایی سنگین و سنگینی معده، اثری جز احساس درد در شکم و تنگی نفس نخواهد داشت. بنابراین توصیه می‌کنیم همواره وعده‌های غذایی خود را کوچک وزود هضم انتخاب کنید.
  3. استفراغ‌های مکرر مادر

    استفراغ‌های مکرر می‌تواند باعث ایجاد احساس خفگی و تنگی نفس در بارداری شود. البته دقت داشته باشید که اگر احساس تهوع و استفراغ در بارداری، حالتی شدید و مداوم پیدا کند، نیاز به درمان جدی خواهد داشت.
  4. حاملگی چند قلویی

    بنابر یک قانون کلی، هر چه وزن و حجم رحم بیشتر باشد، عوارض بارداری، از جمله تنگی نفس در بارداری نیز بیشتر می‌شود. بنابراین در بارداری‌های چند قلویی، مشکلات تنفسی بیشتری بروز پیدا می‌کند.
  5. بزرگ بودن جنین

    بزرگ بودن جنین نیز می‌تواند باعث سنگین‌تر‌شدن رحم و فشار بر قفسه سینه شود. مادرانی که از دیابت بارداری رنج می‌برند، معمولا نوزادان درشت‌تری را به دنیا می‌آورند.
  6. افزایش وزن مادر

    افزایش وزن مادر، با تنگی نفس در بارداری ربطه مستقیمی دارد. علاوه بر فشار توده چربی شکمی بر قفسه سینه، افزایش کلسترول خون می‌تواند مشکلات قلبی و عروقی عدیده‌ای برای مادر و جنین به همراه داشته باشد.

تنگی نفس در بارداری می‌تواند نشان دهنده چه بیماری‌هایی باشد؟

بیماری‌هایی که ممکن است باعث تنگی نفس در بارداری شوند

تنگی نفس در بارداری، در برخی از موارد می‌تواند نشانه یک بیماری جدی باشد. از علت‌های پاتولوژیک آن، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. آسم

    آسم یک بیمار تنفسی است که باعث تحریک‌پذیری بیشتر دستگاه تنفسی می‌شود. در این شرایط، پس از تماس با کوچکترین محرکی، حملات تنفسی شدید همچون سرفه و تنگی نفس ظاهر می‌شوند.
  2. کاردیومیوپاتی

    این بیماری نوعی نارسایی قلبی است که می‌تواند در دوران بارداری یا بلافاصله پس از زایمان رخ دهد. علائم این بیماری شامل تورم مچ پا، افت فشارخون، خستگی و تپش قلب است.
    بسیاری از زنان ممکن است در ابتدا علائم خود را به تنگی نفس در بارداری نسبت دهند، اما این وضعیت می‌تواند به طور جدی بر سلامت مادر و جنین تأثیر بگذارد و نیاز به تشخیص و درمان تخصصی دارد.
  3. آمبولی ریه

    این بیماری معمولاً پس از زایمان ایجاد می‌شود اما به ندرت در مادران باردار نیز رخ می‌دهد. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که لخته خون در شریان مربوط به ریه گیر بیوفتد. این وضعیت می‌تواند به طور قابل توجهی بر تنفس شما تأثیر بگذارد و نیاز به تشخیص و اقدام اورژانسی دارد.
  4. کم خونی (آنمی)

    کم خونی می‌تواند باعث اختلال در اکسیژن‌رسانی و تنگی نفس در بارداری شود. همچنین این وضعیت می‌تواند باعث اختلال در خون‌رسانی مؤثر به جنین شود.
    سایر علائم کم خونی معمولاً شامل خستگی، سردرد و تغییر رنگ لب‌ها و نوک انگشتان است. در صورت پیشرفت این بیماری، ممکن است علائمی همچون تاری دید، سیاهی رفتن چشم و افت هوشیاری نیز تظاهر یابد.

روش‌های پزشکی درمان تنگی نفس در بارداری

درمان تنگی نفس در حاملگی به روش های پزشکی

به جهت حساسیت بالای دوران بارداری، توصیه می‌کنیم که در صورت مشاهده هر گونه علامت مشکل تنفسی اعم از تنگی نفس، سرفه و خس خس سینه، سریعاً با پزشکتان مشورت کنید و منتظر بهبود این علائم نباشید. همچنین مصرف خودسرانه هیچ دارویی در این دوران توصیه نمی‌شود.
اگر پزشک تشخیص دهد که این تنگی نفس ناشی از یک بیماری است، درمان‌های پزشکی و دارویی برای شما شروع می‌شود. از جمله این درمان‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. درمان‌های دارویی

    درمان‌های دارویی می‌توانند شامل تجویز هریک از داروهای زیر باشند:
    • بتاآگونیست‌ها

      اگر تنگی نفس ناشی از بیماری آسم باشد، معمولاً بتاآگونیست‌های کوتاه اثر مانند آلبوترول تجویز می‌شود. این اسپری باید بصورت ۲ تا ۴ پاف در فاصله هر ۴ ساعت (برحسب نیاز بیمار) استفاده شود.
    • برونکودیلاتورها

      از دیگر دارو‌ها برای رفع تنگی نفس در مادران مبتلا به آسم می‌توان به برونکودیلاتور آنتی کولینرژیک ایپراتروپیوم (داروی خط دوم آسم حاد)، سالمترول یا فورمترول، کرمولین و کورتیکواستروئید‌های خوراکی اشاره کرد.
    • ACEIها

      اگر تنگی نفس ناشی از یک بیماری قلبی مانند کاردیومیوپاتی پیش از زایمان باشد، پزشک تلاش می‌کند تا بار اضافه قلب را کاهش دهد. بدین منظور از داو‌هایی همچون مهارکننده‌های آنزیم تبدیل‌کننده آنژیوتانسین (ACEI) استفاده می‌شود.
    • بتابلاکرها

      بتا بلاکر‌هایی همچون پراپرونولول و آتنولول نیز برای کاهش ضربان قلب تجویز می‌شود. مصرف دارو‌های دیورتیک یا مدر‌ها نیز برای کاهش احتباس مایع و کاهش بار قلبی مفید است.
    • دیژیتال‌ها

      دیجیتال‌ها نیز از دارو‌های انتخابی در درمان کاردیومیوپاتی همراه با نارسایی و آریتمی قلبی محسوب می‌شوند.
    • ضدانعقادها

      در صورتیکه احتمال لخته شدن خون مطرح باشد، پزشک، دوز کنترل شده‌ای از ضد انعقاد نیز تجویز می‌کند.
    • آهن خوراکی

      اگر تنگی نفس شما ناشی از کم خونی و آنمی فقر آهن باشد، درمان با مکمل‌های آهن و فولیک اسید برای شما شروع می‌شود. همچنین مصرف مکمل ویتأمین B۱۲ نیز برای کاهش علائم کم خونی توصیه می‌شود.
  2. درمان ترومبولیتیک

    گا‌هاً تنگی نفس در بارداری ناشی از ترومبوآمبولی ریوی است که خون‌رسانی به عروق ریه را مختل می‌کند. در این شرایط درمان ترومبولیتیک جهت از بین بردن لخته ایجاد شده مورد نیاز است. همچنین در برخی از موارد، تجویز ضد لخته‌ها مانند هپارین نیز انجام می‌شود.
  3. سایر درمان‌های تخصصی

    اگر نیاز به معاینات و اقدامات تخصصی‌تر باشد، ممکن است پزشک شما را به یک متخصص آنکولوزی یا خون‌شناسی ارجاع دهد.

درمان خانگی تنگی نفس در بارداری

روش‌های خانگی برای درمان تنگی نفس در بارداری

اگر تنگی نفس در بارداری، ناشی از تغییرات فیزیولوژیک بارداری باشد، می‌توان از روش‌های زیر برای پیشگیری و درمان آن استفاده کرد:

  1. معده خود را پر نکنید. یکی از مواردی که می‌تواند باعث کاهش حجم قفسه سینه و فشار بر ریه‌ها شود، پر شدن زیاد معده است. برای جلوگیری از این مسئله، توصیه می‌شود حداقل ۵ وعده غذایی در حجم کم مصرف شود. این کار به کاهش سوزش سر دل در مادران باردار نیز کمک می‌کند.
  2. از بالش مناسب استفاده کنید. استفاده از بالش‌های مخصوص بارداری، با اصلاح فرم خوابیدن شما، رحم را تحت نیروی جاذبه به پایین کشیده و فشار آن را بر ریه‌ها کمتر می‌کند.
    در این وضعیت اگر کمی به سمت چپ متمایل شوید، رحم از شریان آئورت دور می‌شود و خون‌رسانی بدن نیز به خوبی برقرار می‌شود.
  3. فرم مناسب را در نشستن و برخاستن حفظ کنید. حفظ وضعیت مناسب در حالت نشسته یا‌ ایستاده، رحم شما را تا حد امکان از دیافراگم دور نگه می‌دارد. کمربند‌های بارداری می‌توانند به راحتی بدن شما را در موقعیت مناسب قرار دهند.
  4. در وضعیت مناسب قرار بگیرید. قرار گرفتن در پوزیشن نیمه نشسته، یکی از روش‌هایی است که به کاهش تنگی نفس در بارداری کمک می‌کند. در این وضعیت، حجم قفسه سینه افزایش می‌یابد و نسبت به حالت خوابیده، تنگی نفس کمتری احساس می‌شود.
  5. ورزش‌ را فراموش نکنید. انجام ورزش‌های آرام ساز، تنفس شما را بهبود می‌بخشد و عضلات تنفسی را تقویت می‌کند. مطمئن شوید که برنامه ورزشی شما توسط پزشک تأیید شده است. اگر قبلاً ورزش نکرده‌اید، اکنون زمان مناسبی برای شروع یوگای بارداری است.
    گام اول در تمرینات یوگا، تمرکز بر تنفس است. همچنین حرکات کششی این ورزش به افزایش حجم قفسه سینه و ظرفیت تنفسی شما کمک می‌کند.
    همچنین ورزش‌های شنا، پیلاتس و پیاده روی نیز برای مادران باردار مناسب است. البته دقت داشته باشید که هیچ ورزشی را تا مرز ضعف و خستگی انجام ندهید.
  6. از بخور عصاره‌های گیاهی استفاده کنید. بخور برخی از گیاهان دارویی مانند اکالیپتوس می‌تواند به سرعت وضعیت تنفس شما را بهبود ببخشد. بعلاوه این روش در کاهش علائم آسم و تنگی نفس در بارداری اثرات مؤثری دارد.
  7. دوش آب گرم بگیرید. آب گرم قدرت نفوذ بالایی دارد و می‌تواند به سادگی راه هوایی شما را مرطوب کند. بنابراین احتقان راه‌های هوایی کمتر می‌شود و تنگی نفس شما کمتر می‌شود. البته دقت کنید که بخار آب موجود در حمام نباید خیلی زیاد شود.

تنگی نفس در بارداری تا چه زمانی باقی می‌ماند؟

تنگی نفس در بارداری معمولاً پس از تولد به طور خود به خود برطرف می‌شود. در غیر این صورت، اگر مادری پس از تولد دچار تنگی نفس شود که در دوران بارداری تجربه نکرده است، می‌تواند نشانه‌ای از یک عارضه پس از زایمان مانند ترومبو آمبولی‌های ریوی یا مشکل در قلب او باشد.
بنابراین مراجعه به پزشک و ریشه‌یابی مشکل، ضرورت می‌یابد.

آیا تنگی نفس در بارداری در شب طبیعی است؟

به صورت آناتومیکی، ریه‌ها در پشت قفسه سینه قرار دارند. بنابراین فشار رحم بر ریه‌ها در طول شب، باعث افزایش تنگی نفس در بارداری می‌شود. به مادران باردار توصیه می‌شود برای غلبه بر این مشکل، به پهلو بخوابند.

علائم نگران کننده همراه با تنگی نفس که نیاز به مراجعه فوری به پزشک دارند

زمان مراجعه به دکتر برای تنگی نفس در بارداری

تنگی نفس از علائمی است که نباید به سادگی نادیده گرفته شود. چرا که می‌تواند نشان از یک بیماری و یا شرایط پزشکی خاص باشد. در دوران بارداری، اگر تنگی نفس همراه با علائم زیر ظاهر شد، باید فوراً به یک مرکز درمانی مراجعه کنید.

  1. ضربان نبض سریع و طنابی
  2. تپش قلب
  3. تغییر رنگ اطراف لب‌ها و انگشتان دست و پا (سیانوز)
  4. ایجاد تورم در پا‌ها به ویژه مچ پا
  5. سرفه کردن همراه با دفع خون
  6. احساس سرگیجه یا ضعف
  7. حملات آسم
  8. حالت تهوع
  9. درد قفسه سینه
  10. سرفه طولانی
  11. خس خس سینه
  12. تب یا لرز
  13. تاری دید و سیاهی رفتن چشم
  14. افت هوشیاری

اگر تنگی نفس شما بسیار نگران‌کننده است یا اگر برای اولین بار است که آن را تجربه می‌کنید، باید با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما ممکن است درخواست استفاده از روش‌های تصویربرداری مانند سونوگرافی را بدهد تا وجود مشکلاتی همچون لخته خون را به عنوان یک علت احتمالی رد کند.

برای درمان تنگی نفس در بارداری به کدام دکتر مراجعه کنم؟

گام اول جهت حل تمامی مشکلات و مسائل دوران بارداری، مراجعه به پزشک متخصص زنان و زایمان است. در مرحله بعد اگر نیاز به بررسی و درمان‌های تخصصی‌تر باشد، او شما را به سایر پزشکان ارجاع خواهد داد.

روش‌های کمک به کاهش تنگی نفس در بارداری

به چه روش‌هایی میتوان تنگی نفس در بارداری را کاهش داد؟

تنگی نفس در بارداری برای بسیاری از مادران امری آزار دهنده است. اما چطور می‌توان علائم ناشی از تنگی نفس را کاهش داد؟ در ادامه، برخی از این نکات را با هم بررسی می‌کنیم:

  1. ترک سیگار در قدم اول سعی کنید سیگار را کنار بگذارید و تا حد امکان در معرض دود آن قرار نگیرید. این کار نه تنها جنین شما را از خطرات بی‌شما آن دور می‌کند بلکه علائم تنگی نفس در بارداری را کاهش می‌دهد.
  2. کاهش تماس با آلرژن‌های تنفسی از قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها، آلرژن‌ها، عطر‌های تند و سموم محیطی خودداری کنید.
  3. کنترل وزن در محدوده وزنی استاندارد وزن خود را در محدوده نرمال و سالم حفظ کنید. طبق تحقیقات، تنگی نفس در مادرانی که از چاقی نواحی شکمی رنج می‌برند، از سایر مادران بیشتر است. (در این تحقیق، تمام نمونه‌ها سالم و بدون بیماری زمینه‌ای گزارش شده‌اند)
  4. داشتن رژیم غذایی مغذی و سالم از یک رژیم غذایی سالم و غنی از آنتی اکسیدان پیروی کنید.
  5. استراحت کافی به اندازه کافی استراحت کنید و از کار‌های سنگین پرهیز کنید. می‌توانید در انجام کارهای منزل، از همسر یا خانواده خود کمک بگیرید.
  6. داشتن برنامه فعالیتی مناسب یک برنامه ورزشی متوسط را دنبال کنید. سطح تمرین شما در سه ماهه اول و سوم بارداری باید از سه ماهه دوم سبک‌تر باشد.
  7. حفظ وضعیت آناتومیکی بدن سعی کنید صاف بنشینید و برخیزید. اگر افزایش حجم شکم، باعث می‌شود کمر خود را بیش از حد به عقب خم کنید، از کمربند و گن های مخصوص بارداری استفاده کنید. همچنین می‌توانید هنگام خواب، به پهلو بخوابید و یک بالش مخصوص بارداری را زیر شکم خود قرار دهید تا فشار آن بر ریه‌ها، کمتر شود.
  8. تمرین تنفس دیافراگمی بدین منظور، کف دو دست خود را، زیر قفسه سینه قرار دهید و سعی کنید با هر دم، از بالا رفتن دیافراگم و باز شدن کامل قفسه سینه خود اطمینان حاصل کنید.
  9. درمان بیماری‌های زمینه ای تنفسی هر گونه بیماری زمینه‌ای که ممکن است در تنگی نفس شما نقش داشته باشد را به پزشک خود اطلاع دهید.
  10. کاهش خطر بیماری های تنفسی همچون آنفولانزا برای جلوگیری از عفونت ریه و ارتقای سلامت ریه، واکسن آنفولانزای سالانه خود را دریافت کنید.

آیا تنگی نفس در بارداری به جنین آسیب می‌رساند؟

تنگی نفس در بارداری به خودی خود برای جنین خطرناک نیست. بلکه پیامد‌های این عارضه است که می‌تواند بر سلامت جنین اثر سوء بگذارد.
اگر تنگی نفس مادر به قدری زیاد شود که خونرسانی به جنین را مختل کند، می‌تواند باعث هایپوکسی یا نقص اکسیژن‌رسانی به جنین شود. در این شرایط امکان سقط جنین قبل از هفته ۲۰ بارداری وجود دارد.

مواد غذایی که به کاهش تنگی نفس در بارداری کمک می‌کنند

کدام مواد غذایی در کاهش تنگی نفس در بارداری موثر هستند؟

مواد غذایی که در ادامه معرفی می‌کنیم از جمله مواردی هستند که در پیشگیری و یا کاهش تنگی نفس در بارداری موثر هستند:

  1. چغندر گیاه چغندر حاوی ترکیباتی همچون نیترات است که عملکرد ریه را بهبود می‌بخشد. نیترات‌ها به انبساط رگ‌های خونی، کاهش فشار خون و بهینه‌سازی جذب اکسیژن کمک می‌کنند.
    علاوه بر این، چغندر سرشار از منیزیم، پتاسیم، ویتأمین C و آنتی اکسیدان‌های کاروتنوئیدی است که همگی برای سلامت ریه ضروری هستند.
  2. فلفل فلفل دلمه‌ای یکی از غنی‌ترین منابع ویتأمین C است، یک ماده مغذی محلول در آب که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن شما عمل می‌کند. دریافت ویتأمین C کافی برای کسانی که سیگار می‌کشند، بسیار مهم است.
    در واقع، به دلیل اثرات مضر دود سیگار بر ذخایر آنتی اکسیدانی بدن، توصیه می‌شود افرادی که سیگار می‌کشند روزانه ۳۵ میلی گرم ویتأمین C اضافی مصرف کنند. البته توصیه می‌شود برای جلوگیری از تنگی نفس زنان باردار در اولین قدم سیگار را ترک کنند.
  3. سیب تحقیقات نشان می‌دهد که خوردن منظم سیب می‌تواند به بهبود عملکرد ریه کمک کند. خوردن یک سیب در ابتدای صبح، علاوه بر تنظیم متابولیسم و کاهش کلسترول خون، به بهبود عملکرد ریه و کاهش خطر ابتلا به COPD و سرطان ریه کمک می‌کند.
  4. زردچوبه زردچوبه به دلیل ترکیبات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود مانند کورکومین، برای بهبود عملکرد ریه مفید است.
  5. گوجه فرنگی
    گوجه فرنگی یکی از غنی‌ترین منابع غذایی لیکوپن است، یک آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی که با بهبود سلامت ریه مرتبط است. طبق تحقیقات، مصرف گوجه فرنگی به کاهش التهاب راه‌های هوایی خصوصاً در مادران مبتلا به آسم کمک می‌کند.
    توصیه می‌شود مادران باردار در رژیم غذایی خود از میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، مغز‌ها، دانه‌ها و چربی‌های سالم نظیر روغن زیتون استفاده کنند. بعلاوه مصرف منابع غنی از امگا ۳، ویتامین C، ویتامین E و بتاکاروتن برای کاهش تنگی نفس در بارداری توصیه می‌شود.

آیا تنگی نفس در بارداری به جنسیت جنین ارتباط دارد؟

باور‌ها یا بهتر است بگوییم "خرافات بارداری" کم نیستند و در واقع هیچ یک از این باور‌ها پشتوانه علمی ندارند.
بر حسب باور‌های قدیمی، عوارض بارداری و خصوصاً تنگی نفس در بارداری، در حاملگی‌های پسر بیشتر است. اما همانطور که گفتیم، تنگی نفس در بارداری ارتباطی با جنسیت جنین ندارد.

سؤالات متداول

  1. چه زمانی تنگی نفس در بارداری شدیدتر می‌شود؟

    تنگی نفس در بارداری می‌تواند به دلیل تغییرات طبیعی و غیر طبیعی بروز کند. افزایش وزن مادر، حاملگی چند قلویی و بزرگ بودن جنین از دلایل طبیعی تنگی نفس در بارداری محسوب می‌شوند.
    همچنین این عارضه می‌تواند به دنبال بیماری‌هایی همچون آسم و مشکلات قلبی مادر نیز بروز کند.
  2. آیا به نفس نفس افتادن مادر هنگام انجام فعالیت‌های خود در بارداری طبیعی است؟

    تنگی نفس در بارداری معمولاً با علائمی همچون نفس نفس زدن و عدم تحمل فعالیت همراه است. این وضعیت در بسیاری از مادران باردار، به دنبال تغییرات بارداری ایجاد شده و طبیعی محسوب می‌شود.
  3. آیا تنگی نفس در بارداری ارتباطی با دو قلو بودن جنین دارد؟

    بله، هر چه تعداد قل‌ها بیشتر باشد، حجم رحم بیشتر شده و در نتیجه فشار رحم بر ریه‌ها افزایش می‌یابد. طبیعتا در این مادران، تنگی نفس در بارداری با علائم بیشتری بروز می‌کند.
  4. آیا تنگی نفس در بارداری دختر بیشتر است؟

    خیر تنگی نفس در بارداری ارتباطی با جنسیت جنین ندارد و تنها یکی از خرافات حاملگی محسوب می‌شود.
  5. آیا تنگی نفس در بارداری پسر بیشتر است؟

    بر حسب باور‌های قدیمی، عوارض بارداری و خصوصاً تنگی نفس در بارداری، در حاملگی‌های پسر بیشتر است. اما همانطور که گفتیم، تنگی نفس در بارداری ارتباطی با جنسیت جنین ندارد.
  6. تنگی نفس در اوایل بارداری نشانه چیست؟

    در سه ماهه اول بارداری، افزایش هورمون پروژسترون به ضعف دیافراگم منجر می‌شود و با دخالت عضلات جانبی تنفسی، تعداد تنفس افزایش می‌یابد. همچنین این هورمون، یکی از محرک‌های تنفسی است و با افزایش تنفس، الگوی تنفس شما را تغییر می‌دهد.
    به علاوه استفراغ‌های مکرر مادر در سه ماهه اول بارداری، می‌تواند سبب افزایش تنگی نفس، خصوصاً در ساعات اولیه صبح شود.
خواندن 426 دفعه

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.