آزمایش‌های پیش از بارداری آزمایش‌های پیش از بارداری متخصص زنان، زایمان و نازایی

آزمایش‌های پیش از بارداری

دوشنبه, 25 ارديبهشت 1402 ساعت 12:52
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

آیا انجام آزمایش‌های قبل از بارداری مهم است؟ این آزمایش‌ها شامل چه مواردی هستند؟ زمان مناسب برای انجام آنها چه موقع است؟ قیمت هریک از ین آزمایش‌ها چقدر است؟ برای انجام آنها باید به کجا مراجعه کرد؟ با مطالعه این مطلب اطلاعات لازم و مفیدی در این باره به دست خواهید آورد، پس تا انتهای آن همراه ما بمانید.

آیا این مطلب برای شما مفید است؟

بارداری دورانی لذت بخش و البته حساس برای خانم هاست. به همین دلیل می‌بايست پیش از اقدام برای بارداری، آمادگی‌های لازم را داشته باشید.
یکی از این آمادگی‌ها انجام آزمایشات قبل از حاملگی است. این آزمایشات شامل موارد مختلفی می‌شود و انجام آنها برای تمامی خانم‌های بارار ضرورت دارد.
حال چه آزمایشاتی باید پیش از بارداری انجام شوند؟
چه زمانی برای این آزمایش‌ها اقدام کنیم؟
هزینه آزمایش‌های پیش از بارداری چقدر است؟ احتمالا مدت‌هاست که یافتن پاسخ این سوالات ذهن شما را به خود مشغول کرده است.
در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی دقیق‌تر آزمایش‌های قبل از حاملگی پرداخته و به این پرسش‌ها نیز پاسخ دهیم.

انجام آزمایش‌های پیش از بارداری چقدر مهم است؟

اهمیت انجام آزمایش‌های قبل از بارداری

همانطور که می‌دانید در دوران بارداری سلامت جنین کاملا بستگی به سلامت جسمانی شما دارد. برای مثال اگر شما درگیر دیابت، فشار خون، تپش قلب، عفونت و ... باشید، این دسته از بیماری‌ها بر سلامت جنین در حال رشدتان نیز تاثیر منفی می‌گذارند.
حال گاهی به این عارضه‌ها مبتلا هستید اما چون علامتی ندارند متوجه بروز آن‌ها نمی‌شوید. اینگونه ممکن است بیماری‌های این چنینی در دوران حاملگی برای جنین شما خطراتی را ایجاد کنند.
پس چاره کار چیست؟ بهترین راه برای جلوگیری از این مسئله انجام آزمایش‌های پیش از بارداری است. این آزمایشات عارضه‌هایی که در بدن شما وجود دارند را مشخص می‌کنند.
در نتیجه می‌توانید پیش از بارداری آنها را رفع یا کنترل کنید تا به جنین شما آسیبی نرسد. پس نتیجه می‌گیریم که انجام این آزمایش‌ها اهمیت بسیاری دارد.‌
حتی اگر در بارداری اول خود آنها را انجام داده اید، در بارداری دوم نیز نباید از این آزمایشات غافل شوید. چون ممکن است شرایط بدنی‌تان در فاصله زمانی بارداری قبلی و کنونی تغییر کرده باشد.

آزمایش‌های قبل از بارداری شامل چه مواردی هستند؟

انواع آزمایش‌های پیش از بارداری

آزمایش‌های پیش از بارداری شامل موارد مختلفی می‌شوند. در ادامه لیست کامل این آزمایش‌ها را آورده‌ایم:

  1. آزمایش اختلالات ژنتیکی

    اولین و مهمترین آزمایش مربوط به اختلالات ژنتیکی بوده که با برداشت خون از بدن انجام می‌شود. برخی مادران باردار ممکن است به عارضه‌هایی مثل صفت داسی، فیبروز کیستیک و... دچار باشند.
    تمامی این عارضه‌ها با آزمایش خون و ژنتیک مشخص می‌شوند. گاهی نیز احتمال دارد شما و همسرتان یک‌ ژن مغلوب داشته باشید. در این صورت جنین شما دو ژن مغلوب را دریافت کرده و احتمالا با مشکلات جسمانی مواجه خواهد شد.
    این مسئله نیز هنگام انجام آزمایش ژنتیک مشخص شده و ممکن است لازم باشد بارداری به روش لقاح آزمایشگاهی صورت گیرد.
  2. تست پاپ اسمیر

    یکی دیگر از مهمترین آزمایش‌های پیش از بارداری پاپ اسمیر نام دارد. احتمال دارد افراد یک توده یا ناهنجاری در رحم یا شکم خود داشته باشند.
    در این صورت از بافت رحم نمونه برداری می‌شود تا بتوان این عارضه را کنترل کرد. در واقع پاپ اسمیر را می‌توان همان بیوپسی و نمونه برداری معرفی کرد.
  3. آزمایش تیروئید

    اگر به عارضه کم کاری تیروئید دچار هستید، انجام این آزمایش برایتان ضروری است. کم کاری تیروئید باعث می‌شود بدن قادر به تولید هورمون تیروئید نباشد. در حالی که این هورمون برای رشد جنین لازم است.
    با کمبود آن نیز جنین رشد کافی نداشته و وزن بسیار کمی خواهد داشت. پس تست کم کاری تیروئید نیز باید حتما در لیست آزمایش‌های پیش از بارداری قرار گیرد.
  4. آزمایش قند خون

    آزمایش گلوکز یا قند خون نیز باید حتما پیش از بارداری انجام شود. اگر قند خون‌ شما بالا باشد، به دیابت مبتلا خواهید بود.‌
    مادرانی که دیابت دارند ممکن است با مشکلاتی از قبیل رشد بیش از حد جنین، تولد جنین نارس، مرده زایی و ... مواجه شوند. به همین دلیل قطعا بارداری و زایمان پر چالشی خواهند داشت. در نتیجه این آزمایش برای تشخیص قند خون طی یک دوره ۳ ماهه صورت می‌گیرد.
  5. آزمایش عفونت‌های مقاربتی

    از دیگر آزمایش‌های پیش از بارداری که انجام آن ضرورت زیادی دارد، می‌توان به تست عفونت مقاربتی اشاره کرد.‌
    عفونت‌های مقاربتی خطرات بسیار جدی برای مادر و جنین ایجاد می‌کنند. برای مثال اگر عفونت هنگام تولد به جنین منتقل شود، احتمال ابتلای او به ذات الریه و عفونت چشم وجود دارد. گاها نیز این نوع عفونت سبب ناباوری خواهد شد.
    حال معمولا عفونت‌های مقاربتی هیچ علائمی ندارند و همین سبب خطرناک‌تر شدن آنها می‌شود.‌ به همین علت بهتر است با انجام آزمایشات پیش از بارداری از وجود یا عدم وجود آن‌ها مطلع شوید.
    اگر به چنین عفونتی دچار باشید می‌توانید با مصرف آنتی بیوتیک‌ها تحت نظر پزشک، آنها را درمان یا کنترل کنید.
  6. آزمایش هپاتیت

    اگر قصد انجام آزمایش‌های پیش از بارداری را دارید، تست هپاتیت نیز نباید فراموش شود. هپاتیت یک بیماری عفونتی بوده که اگر در دوران بارداری بروز پیدا کند، بسیار خطرناک خواهد بود.
    این عارضه به راحتی و در کوتاه‌ترین زمان ممکن به بدن جنین منتقل می‌شود. پس با انجام تست اطمینان یابید که پیش از حاملگی آن را کنترل کرده‌اید‌.
  7. تست اچ آی وی

    تست اچ آی وی مربوط به نوعی عارضه مقاربتی خطرناک است که سرعت انتقال بیشتری دارد. این تست معمولا به افرادی توصیه می‌شود که روابط جنسی زیاد و پرخطری داشته‌اند.
  8. آزمایش سرخجه

    بروز سرخجه نیز باید طی انجام آزمایش‌های پیش از بارداری بررسی شود. در این آزمایش میزان آنتی بادی‌هایی که توسط بدن تولید می‌شوند، سنجش خواهد شد. سرخجه باعث به خطر افتادن سلامت جنین و مادر می‌شود.
    حال اگر پس از آزمایش متوجه شوید که به آن دچار شده‌اید، می‌توانید تحت نظر پزشک درمان دارویی را آغاز کنید. همچنین ممکن است نیاز به تزریق مجدد واکسن سرخجه نیز داشته باشید.
  9. تست ادرار

    نهمین آزمایشی که باید انجام دهید تست ادرار است‌. در این‌ آزمایش تعداد پروتئین‌های درون ادرار بررسی می‌شود. آزمایش ادرار جز ساده‌ترین و سریع‌ترین آزمایش‌های پیش از بارداری است.
  10. تست آبله مرغان

    آزمایش آبله مرغان برای سنجش آنتی بادی‌های بدن صورت می‌گیرد. در واقع پزشک با انجام آن بررسی می‌کند که در صورت بروز آبله مرغان بدن شما توان مقابله با آن را دارد یا خیر، در نتیجه ممکن است نیاز به تزریق واکسن داشته باشید.
    این آزمایش از این جهت ضرورت دارد که شما نمی‌توانید واکسن آبله مرغان را بعد از بارداری دریافت کنید. پس باید این آزمایش را انجام دهید تا در صورت نیاز قبل از بارداری اقدام به تزریق واکسن نمایید.
  11. آزمایش ویتامین D

    ویتامین دی یکی از ضروری‌ترین انواع ویتامین برای رشد جنین است. به همین دلیل باید طی انجام یک آزمایش کمبود این نوع ویتامین در بدنتان بررسی شود. در صورت کمبود ممکن است نیاز به مصرف مکمل‌ها باشد.

چه زمانی باید برای انجام آزمایش‌های قبل از بارداری شدن اقدام کرد؟

بهتر است برای انجام آزمایش‌های پیش از بارداری حداقل شش ماه قبل اقدام کنید. به بیان ساده‌تر پس از گذشت شش ماه از انجام آنها می‌توانید جهت بارداری اقدام نمایید.

هزینه آزمایش‌های قبل از بارداری چقدر است؟

قیمت آزمایش‌های پیش از بارداری

هزینه این آزمایش‌ها بستگی به عوامل مختلفی داشته و برای هر بیمار متفاوت خواهد بود. در درجه اول هرچقدر تعداد آزمایش‌هایی که انجام می‌دهید بیشتر باشد، هزینه آن‌ها نیز بالاتر خواهد بود.
گاهی نیز ممکن است نیاز باشد یک آزمایش را دو مرتبه‌ انجام دهید. در این‌ صورت نیز باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید.
همچنین انجام آزمایش‌های پیش از بارداری در برخی کلینیک‌ها نسبت به سایرین بالاتر است‌ و این می‌تواند به علت کیفیت بالای خدمات باشد‌. پس در محاسبه هزینه تمامی این پارامترها را در نظر بگیرید.
می‌توانید با کلینیک مورد نظر خود تماس بگیرید و به صورت تلفنی هزینه دقیق آزمایش مورد نظر خود را بپرسید.

برای انجام آزمایش‌های قبل از حاملگی به کجا مراجعه کنم؟

برای انجام این آزمایش‌ها باید به متخصصین زیر مراجعه کنید:

  1. متخصص زنان و زایمان
  2. متخصص مامایی

این پزشکان برای شما آزمایش‌های لازم را تجویز می‌کنند. برای انجام آن‌ها نیز به آزمایشگاه‌ها مراجعه خواهید کرد.

سوالات متداول

  1. از کجا بدانم قبل از بارداری باید چه آزمایشاتی را انجام دهم؟

    ابتدا می‌بایست شرایط بدنی شما توسط پزشک‌ متخصص بررسی شود تا مشخص شود کدام آزمایش‌های پیش از بارداری برایتان ضرورت دارند.
  2. آیا برای بارداری دوم نیز باید مجددا آزمایش‌های قبل از بارداری را انجام داد؟

    بله، چون ممکن است شرایط بدنی شما در فاصله زمانی بارداری اول تا دوم تغییر کرده باشد.‌ پس انجام این آزمایش‌ها برای بارداری‌های بعدی نیز ضرورت دارد.
  3. در صورت عدم انجام آزمایش‌های قبل از بارداری ممکن است چه عوارضی ایجاد شود؟

    در صورت عدم انجام این آزمایشات و تشخیص ندادن وجود برخی عارضه‌های احتمالی در بدنتان، ممکن است پس از بارداری با مشکلات زیر مواجه شوید:
    • زایمان زودرس
    • مرده زایی
    • سقط جنین
    • دردهای شدید هنگام زایمان
    • رشد کم و غیر طبیعی جنین
خواندن 144 دفعه آخرین ویرایش در شنبه, 06 آبان 1402 ساعت 11:15

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.