رانندگی در دوران بارداری رانندگی در دوران بارداری متخصص زنان، زایمان و نازایی

رانندگی در دوران بارداری

شنبه, 20 خرداد 1402 ساعت 13:05
این مورد را ارزیابی کنید
(1 رای)

آیا در دوران بارداری خود به سر می‌برید و نگران هستید که رانندگی کردن در این دوران برایتان ایمن است یا خیر؟ در چه صورت نباید در دوران بارداری رانندگی کرد؟ آیا برای رانندگی در دوران حاملگی باید نکات خاصی را رعایت کرد؟ در این مطلب مختصر و مفید تمام نکات و اطلاعات لازم در این خصوص بیان شده‌اند. پس با ما همراه باشید.

آیا این مطلب برای شما مفید است؟

یکی از دغدغه‌های خانم‌ها در دوران بارداری رانندگی کردن است. معمولا انجام رانندگی در دوران حاملگی دشوارتر خواهد بود. چرا که بدن زنان در شرایط حساسی قرار داشته و باید احتیاط بیشتری داشته باشند.
حال آیا رانندگی در دوران بارداری مجاز است؟
چه نکاتی را هنگام رانندگی رعایت کنیم؟
در چه مواقعی از رانندگی در دوران حاملگی خودداری کنیم؟
این سوالات معمولا ذهن مادران باردار بی شماری را درگیر کرده‌اند. در این مطلب قصد داریم با بررسی این مسئله به تمامی این پرسش‌ها پاسخ دقیق و قطعی بدهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

آیا در دوران بارداری می‌توان رانندگی کرد؟

آیا امکان رانندگی در دوران حاملگی وجود دارد؟

رانندگی در دوران بارداری ممنوعیت خاصی ندارد. یعنی تمامی زنان باردار در صورتی که منع پزشکی نداشته باشند، می‌توانند رانندگی کنند.
اما گاهی شرایط زنان باردار به گونه‌ای است که رانندگی می‌تواند برایشان مشکل‌ ساز باشد. برای مثال افراد در این دوران همواره احساس خواب آلودگی خواهند داشت.
این مسئله سبب می‌شود هنگام رانندگی تمرکز کافی نداشته و دچار برخی مشکلات شوند. در ۳ ماهه دوم و سوم نیز رشد جنین تکامل یافته و‌ شکم بسیار بزرگ‌تر می‌شود.
بزرگ‌ شدن شکم نیز می‌تواند رانندگی را برای آنها دشوار سازد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم رانندگی در دوران بارداری را به دیگر اعضای خانواده واگذار کرده و تا حد امکان از انجام این کار اجتناب کنید.
اما در مواقع ضروری در صورتی که ‌شرایط خاصی نداشته باشید، رانندگی برایتان بی‌خطر بوده و می‌توانید با خیال راحت اقدام به این کار نمایید.

موارد منع رانندگی در بارداری کدام‌اند؟

منع رانندگی در حاملگی شامل چه مواردی میشود؟

گاهی ممکن است شرایط خاصی داشته باشید و رانندگی برایتان پر خطر تلقی شود. در این شرایط توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان رانندگی نکنید. موارد منع رانندگی در دوران بارداری عبارت‌اند از:

  1. هنگام شروع زایمان اگر وقت زایمان شما نزدیک بوده یا حس می‌کنید که زمان وضع حمل فرا رسیده، از رانندگی کردن خودداری نمایید. چرا که ممکن است برای سلامت جنین و خودتان خطرآفرین باشد. در هنگام شروع درد و انقباضات در صندلی عقب بنشینید. اگر هم تنها بودید ابتدا خونسردی خود را حفظ کرده و سپس با اورژانس تماس بگیرید. از آنها بخواهید که برای شما آمبولانس بفرستند تا مجبور به رانندگی کردن نباشید.
  2. عدم وجود تمرکز کافی برای رانندگی کردن در زمان بارداری باید بیشترین تمرکز را داشته و تمام حواستان به جاده و اطراف باشد. در واقع باید در هوشیارترین حالت ممکن بوده و تمرکز کافی داشته باشید. حال اگر سوزش معده داشته باشید، خواب آلود باشید، مضطرب بوده یا حتی دچار استرس شوید، به احتمال زیاد تمرکزتان را نیز از دست خواهید داد. پس در مواقعی که احتمال می‌دهید تمرکز کافی برای رانندگی را ندارید، از انجام این کار خودداری نمایید.
  3. محدود بودن در حرکت یکی دیگر از موارد منع رانندگی در دوران بارداری محدودیت داشتن در حرکت است. زنان باردار‌ معمولا دچار افزایش وزن چشمگیری می‌شوند. به همین دلیل ممکن است حرکت دادن بالا تنه برایشان دشوار باشد. اینگونه در چک ‌کردن آینه بغل‌های خودرو یا دنده عقب گرفتن ناتوان خواهند بود. این حالت معمولا در ۳ ماهه سوم که جنین به بالاترین میزان رشد خود رسیده است رخ می‌دهد. در این صورت نیز رانندگی کردن به شما توصیه نمی‌شود.‌
  4. نداشتن امکان توقف اگر در شرایطی هستید که امکان توقف هنگام رانندگی برایتان وجود ندارد، توصیه می‌کنیم این کار را به همراهان خود واگذار کنید. چرا که رانندگی طولانی مدت و بدون توقف قطعا احتمال بروز لخته خون در پاها را افزایش می‌دهد. این مسئله شاید ساده به نظر برسد اما می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند.
  5. عدم وجود شرایط مناسب‌ رانندگی در دوران بارداری آن هم زمانی که شرایط مناسبی وجود نداشته باشد نیز خطرناک خواهد بود. منظور از شرایط مناسب رانندگی در مسافت‌های طولانی، برف و بارانی بودن هوا و ... است. بهتر است در این شرایط نیز صندلی عقب بنشینید و رانندگی نکنید.
  6. حالت تهوع شدید در مواقعی که حالت تهوع شدیدی دارید، احتمالا خروج از منزل برایتان بسیار دشوار خواهد بود. در این صورت بهتر است از رانندگی کردن نیز اجتناب نمایید. چون حالت تهوع هم تمرکز شما حین رانندگی را بر هم می‌زند و هم سبب سر گیجه شدید می‌شود. به همین دلیل در چنین شرایطی رانندگی کردن اصلا توصیه نمی‌شود.‌

زنان باردار هنگام رانندگی باید به چه نکاتی توجه کنند؟

نکاتی که باید حین رانندگی در دوران بارداری رعایت شود؟

هنگام رانندگی در دوران بارداری می‌بايست به برخی نکات ایمنی و مهم توجه نمایید. این نکات عبارت‌اند از:

  1. میان وعده به همراه داشته باشید. اینکه ساعت‌ها در حال رانندگی بوده و هیچ خوراکی یا تنقلاتی مصرف نکنید، برای شما و جنین مضر خواهد بود. حتما همراه خود مقداری میوه و خوراکی همراه داشته باشید. مخصوصا اگر مرتبا دچار بیماری صبحگاهی می‌شوید. به همراه داشتن مایعات و آب را نیز فراموش نکنید.
  2. قوانین رانندگی را رعایت کنید. شما چه باردار باشید و چه نه باید قوانین رانندگی را رعایت کنید. اما این مسئله در دوران حاملگی اهمیت بیشتری می‌یابد. چرا که خطر تصادف را کاهش می‌دهد. از طرفی نیز انجام تخلفات رانندگی مثل سرعت زیاد، سبقت گرفتن و ... ممکن است برای مادر و جنین آزاردهنده و یا خطرناک باشد. پس به تمامی قوانین رانندگی در دوران بارداری پایبند باشید.
  3. آب بنوشید. گفتیم که در خودروی خود آب به همراه داشته باشید. اما مصرف آن نیز اهمیت دارد. شما باید تا حد امکان بدن خود را آبرسانی کنید. در زمان رانندگی برای نوشیدن مایعات از نی استفاده کنید. چون اگر با بطری آب بخورید مجبور می‌شوید سرتان را به سمت عقب خم کنید. اینگونه دید کافی به جاده نخواهید داشت.
  4. لباس راحت و گشاد بپوشید. توصیه می‌کنیم هنگام رانندگی در دوران بارداری حتما لباس‌های راحت و گشاد بر تن داشته باشید. چرا که اینگونه امکان حرکت دادن آسان‌تر پاها را خواهید داشت. از طرفی نیز پوشیدن لباس‌های تنگ و چسبان حین رانندگی، می‌توانند سبب بروز واریس یا ترومبوز شود.
  5. کیسه‌های هوا را چک‌ کنید. حتما پیش از شروع رانندگی کیسه‌های هوا را چک‌ نموده و از عملکرد صحیح آن‌ها اطمینان یابید. اگر تصادفی رخ دهد کیسه‌های هوا‌ سریعا باز شده و از برخورد شکم ‌به جلوی خودرو جلوگیری می‌کنند. اینگونه از جنین شما به خوبی محافظت می‌شود. پس برای جلوگیری از آسیب دیدگی جنین هنگام تصادفات رانندگی حتما به این نکته توجه نمایید.
  6. تلفن همراه را خاموش کنید. دیگر نکته مهمی که‌ باید حین رانندگی در دوران بارداری رعایت کنید خاموش کردن تلفن همراه است. چرا که تلفن همراه ممکن است سبب حواس پرتی شما شود. حتی توصیه می‌کنیم رادیو و ضبط خودرو را نیز خاموش کرده و تمام تمرکزتان برروی رانندگی و جاده پیش رویتان باشد.
  7. توقف مکرر داشته باشید. همانطور که گفتیم رانندگی طولانی مدت برای زنان باردار مضر بوده و سبب بروز لخته خون در پاها می‌شود.‌ پس هنگام رانندگی هر یک ساعت توقف کرده و‌ کمی قدم بزنید. سپس مجددا شروع به حرکت‌ کنید.
  8. کمربند ایمنی ببندید. حتما هنگام رانندگی از کمربند ایمنی استفاده کنید. کمربند باید به گونه‌ای بسته شود که یک قسمت آن از زیر شکم گذشته و باقی آن نیز روی قفسه سینه قرار گیرد. بستن کمربند می‌تواند از بروز بسیاری از خطرات برای جنین جلوگیری کند.
  9. در صورت تصادف فورا به پزشک مراجعه کنید. اگر حین رانندگی در دوران‌ بارداری دچار تصادف شدید، حتی اگر هیچ آسیبی ندید هم به پزشک مراجعه کنید. چون ممکن است از لحاظ ظاهری مشکلی دیده نشود.‌ اما جنین آسیب دیده باشد.

سوالات متداول

  1. رانندگی برای افرادی که سابقه سقط جنین دارند مجاز است؟

    خیر، بهتر است این افراد در دوران بارداری رانندگی نکنند.
  2. آیا رانندگی در ۳ ماهه سوم بارداری نیز امکان‌پذیر است؟

    بله، اما بهتر است هرچه به زایمان نزدیک می‌شویم انجام رانندگی را کنار بگذارید.
خواندن 158 دفعه آخرین ویرایش در سه شنبه, 03 مرداد 1402 ساعت 09:23

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.