واژینیسموس چیه و درمان داره؟

دوشنبه, 11 فروردين 1399 ساعت 12:53
این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

خیلی وقتا پای صحبت خانوما که میشینی شروع میکنن ناله کردن از رابطه جنسیشون.... اینکه درد دارم، اصن دوست ندارم شروع کنم، وقتی شوهرم میاد سمتم تمام بدنم سفت میشه میترسم گریه میکنم و .....

شاید زیاد شنیده باشید این چیزارو و اکثرا هم جواب شنونده ها اینه که برو دکتر خودش برات پردت رو میزنه اونوقت راحت میتونی رابطه داشته باشی، البته اگه فقط اینو بگن خوبه.. خیلی ها شروع میکنن به ترسوندن طرف که هرطور شده دردم کشیدی بذار شوهرت کارشو کنه وگرنه میره سراغ زنای دیگه از تو دلزده میشه ممکنه ازت جدا شه و خیلی حرفای دیگه :|

هیچوقت تا حالا به این فکر کردیم که شاید این مشکل یه جور بیماری باشه؟!!!! به جای اینکه صورت مساله رو پاک کنیم و یه راست بریم سراغ اینکه دکتر پرده بکارت رو پاره کنه... بهتره دنبال راهکار و درمان باشیم. و از همه مهمتر قبل از هر اقدامی با این بیماری آشنا شیم و بدونیم اصلا چی هست!!!

اسم این بیماری واژینیسموس هست که البته از نظر من یه نوع بیماری جنسی خوش خیمه و مطمئن باشید که درمان میشه اونم به راحتی :)

واژینیسموس چیه؟

یه نمونه از اختلال جنسی در زنان هست که مانع رابطه جنسی طبیعی و خوشایند میشه. به زبان ساده بخوام بگم یعنی زن ترس از نزدیکی و دخول داره. وقتی آلت تناسلی مرد یا اصلا هرشی خارجی مثل تامپون میخواد وارد واژن بشه باعث انقباض غیر ارداری عضلات واژن میشه که میتونه ناراحت کننده و حتی دردناک باشه. حتی خیلی از این خانوم ها از فکر اینکه چیزی بخواد وارد واژن شون بشه وحشت دارند.

شدت واژینیسموس متفاوته و اغلب مانع دخول میشه اما با همه این توضیحات خیالتون راحت باشه که درمان قطعی واژینیسموس وجود داره و به راحتی حل میشه.

چرا مبتلا به واژینیسموس میشیم؟

در حال حاضر دلیل معتبر و اثبات شده ای براش مشخص نشده اما خب میشه گفت که علل روانی از عمده ترین علت این اختلاله. تجربه و شواهد ثابت کرده که عدم آگاهی خانم ها از آناتومی و عملکرد دستگاه تناسلی و همچنین نا آشنایی آنها با روش‌های فعالیت جنسی در بروز واژینیسموس دخیله.

چند مورد از اصلی ترین دلایل رو اینجا میگم:

تصور اینکه واژن من کوچیکه، ترس از پارگی و خونریزی شدید حین نزدیکی و دخول
تجاوز، خشونت و یا تجارب ناخوشایند جنسی و یا حتی نزدیکی شتاب‌ زده و دردناک در شب اول ازدواج
آموزش های بازدارنده و سختگیرانه جنسی و یا محیط خشک مذهبی و افراطی و مواردی که مقاربت با گناه ارتباط داده میشه
دریافت اطلاعات غلط از اطرافیان و همسالان درباره روابط جنسی و ایجاد ترس و وحشت از پارگی پرده بکارت
سابقه بیماری، جراحی ها و مداخلات پزشکی
اضطراب ها و عوامل روحی و روانی مانند ترس از بارداری، عدم اعتماد به نفس و...

از کجا بفهمم که واژینیسموس دارم؟

علائم واژینیسموس بسته به شدتش در هر فرد متفاوته و به ترتیب شدت از خفیف تا شدید شامل موارد زیر هست:

نزدیکی دردناک
احساس درد هنگام استفاده از تامپون و یا هنگام معاینه زنانه
مقاربت بسیار سخت
اسپاسم کلی ماهیچه ها یا مشکلات تنفسی هنگام رابطه جنسی و عدم امکان دخول

روش های درمان واژینیسم

اولین کاری که باید انجام بدیم اینه که به ماما یا متخصص مراجعه کنیم. تا بررسی بشه که مشکل بیماری های عفونتی یا ضخیم بودن پرد بکارت و ... نباشه. در مواردی که اصلا اجازه معاینه داده نشه، معاینه باید تحت بیهوشی خفیف یا داروهای خواب آور انجام شه.
در مرحله بعد در صورت تشخیص واژینیسموس میتونید به درمان گر متبحر و دوره دیده که ممکنه ماما ،پزشک، روانپزشک و یا سکسولوژیست باشه مراجعه کنید. همزمان روی ابعاد جسمی و ذهنی کار شود.
تمرینات کگل برای درمان واژینیسموس: مداوای بدنی که شامل تمرین های بدنی برای کاهش اسپاسم می باشد. کاری که انجام میدید انبساط و انقباض مهبل است.

تمرینات واژینیسموس

دو تمرین مهمی که برای درمان واژینیسموس توصیه میشود شامل 1. انبساط و انقباض مهبل 2. استفاده از دیلاتاتور است.

تمرین مداوم انبساط و انقباض مهبل: در این تمرین (ورزش کگل) عضلاتی که باید منقبض کنید، همان عضلاتی هستند که در هنگام ادرار کردن، انقباض اونها باعث قطع ادرار میشه. باید عضلات برای چند ثانیه منقبض و سپس رها یا شل شوند. دفعات اول میتونید این کار رو در هنگام دفع ادرار انجام بدید تا مطمئن بشید که عضلات درستی رو منقبض می‌ کنید نه سایر عضلات شکمی رو. بعد از اینکه از درست انجام دادن تمرین مطمئن شدید، این تمرین رو هر بار که در طول روز یادتون اومد انجام بدید. این تمرین رو میتونید در هنگام استراحت، صحبت با تلفن یا تماشای تلویزیون یا هر زمان دیگه ای انجام بدید. فراموش نکنید که بعد از هر بار انقباض، عضلات را برای چند ثانیه شل کنید. با انجام این تمرین به مرور میتوانید انقباضات عضلات کف لگن و واژن خودتون رو کنترل کنید و به تدریج از انقباضات غیرارادی به انقباضات ارادی و کنترل شده قدم بردارید.
استفاده از دیلاتور: استفاده از دیلاتور بدون تمرینات کنترل انقباضات عضلات کف لگن و بدون برنامه فایده ای نداره. در واقع باید آموزش استفاده از آن توسط درمانگر حاذق و ماهر داده بشه. با این روش حساسیت شما نسبت به ترس از ورود چیزی در واژن از بین میره. در این برخورد بیمار بتدریج با داخل کردن انگشت به درون واژن توسط خودش شروع میکنه و بعد از سایزهای مختلف دیلاتور یا گشادکننده های واژن استفاده میشه و به تدریج وسایل با قطر بیشتر داخل واژن میشن. نتیجه نهایی که شل کردن سفتی واژن در نتیجه کاهش رفلکس محافظتی و انقباض غیر اختیاری عضله کف لگن است.
و نکته آخر اینکه امکان بارداری با وجود این بیماری وجود داره، بنابراین زنان مبتلا به واژینیسموس درمان نشده هم باردار میشن! اما این دلیل نمیشه که دست از درمان بکشیم و هیچ وقت لذت رابطه جنسی رو تجربه نکنیم. پس راهکارهای درمان و تمرینات واژینیسموس رو بکار بگیرید و حتما پیگیری کنید تا بتونید بانو شدن رو با لذت تجربه کنید :)

 

منبع: ویرگول

 
خواندن 1212 دفعه

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.